Arela ja Hakola lanseerasivat värikkään vaatemalliston

Vaatebrändi Arela ja huonekaluvalmistaja Hakola lanseerasivat tiistaina värikkään piristysruiskeen synkissä merkeissä alkaneeseen kevääseen: vaaleanpunaisen, vaaleansinisen ja okran väreissä loistavan Roommates-vaatemalliston. Pirteä väripaletti, kuten myös idea brändien yhteistyöstä, on lähtöisin Hakolan toimitusjohtaja Annaleena Hakolan pöydältä.

”Hakolan tehtävänä on ihanan kotielämän mahdollistaminen, ja neulemallisto on siihen sopiva jatkumo. Arela on tähän luonteva kumppani, sillä brändit jakavat samat arvot ja estetiikan”, Hakolan markkinointikoordinaattori Emmi Kantola kertoo yhteistyön taustoista.

Arelan pääsuunnittelija Anni Arelaei tarvinnut kauaa suostutella.

”Yhteistyöhön oli helppo ryhtyä, sillä molemmille brändeille laatu on ykkösasia. Laadukkaat tuotteet taas ovat osa kestävyyttä, jota yksikään toimija ei voi nykypäivänä enää sivuuttaa.”

Pehmeään uutuusmallistoon kuuluu merino-kashmisekoitteinen neuletakki ja neulehousut, joita molempia on saatavilla kolmessa värissä. Malliston vaatteet on valmistettu Liettuassa, ja villa on peräisin Kiinasta. 

Roommates-malliston suunnittelu lähti liikkeelle keskellä pandemiaa, etätyö ja sen vaatetarpeet mielessä. Vuodessa paljon on muuttunut, mukaan lukien työpaikkojen pukukoodit. Nyt tyylikkäässä neulesetissä voi hyvin mennä toimistollekin. 

”Vaatteet ovat elämistä ja käyttöä varten! Pehmeät asut tuovat rentoutta oloon työskenteli sitten kotona tai toimistolla”, sanoo Arela – joka itse ei jaottele vaatteitaan työ-, koti- ja juhlavaatteisiin.

”Missä on neuleesi, siellä on kotisi.”

Roommates-malliston tuotteet ovat myynnissä Arelan ja Hakolan verkkokaupoissa sekä myymälöissä.Manna & Co ostaa enemmistön ruotsalaisesta lifestyle-brändi Lexingtonista

Suomalainen bränditalo Manna & Co jatkaa kasvuaan ja kansainvälistymistään ostamalla enemmistöosuuden ruotsalaisesta design- ja lifestyle-brändi Lexingtonista. Laadukkaista muodin ja kodin sisustuksen tuotteista tunnettua Lexingtonia myydään yli 20 maassa ympäri maailman, pääasiassa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Suomessa Lexingtonin tuotteita myyvät esimerkiksi Stockmann ja useat sisustusalan liikkeet.

Manna & Co:n huippubrändien yhteenliittymään kuuluvat entuudestaan Finlayson, Vallila, Makia, Reino & Aino sekä Sasta.

Keväällä 2021 perustetun Manna & Co:n strategia perustuu vahvojen ja hyvinvoivien designalan brändien kehittämiseen.

”Yhdessä voimme vahvistaa erinomaisten mutta pienten yritysten menestysmahdollisuuksia tuomalla niiden toimintaan voimaa, ajatusta sekä toteutuskykyä”, toteaa Manna & Co:n toimitusjohtaja Mikko Koponen tiedotteessa.

Hankkimalla Lexingtonin Manna & Co nousee liikevaihdoltaan suomalaislähtöiselle kuluttajabränditalolle harvinaiseen yli 100 miljoonan euron kokoluokkaan. Lexington tulee jatkamaan toimintaansa itsenäisesti samaan tapaan kuin Manna & Co:n muutkin brändit.

Ivana Helsinki avaa liikkeen kauppakeskus Triplaan

Ivana Helsinki avaa uuden liikkeen kauppakeskus Triplaan Helsingin Pasilaan maaliskuussa. Triplan-liikkeeseen on tulossa myyntiin merkin upouusi Flower Fields Forever -mallisto. 

”Halusimme tehdä klassisen kukkaprinttimalliston, jollaista meillä ei ole aiemmin ollut. Printeistä tuli näyttäviä – ja aika taiteellisia!” kuvailee brändin perustaja, suunnittelija Paola Suhonen

Triplassa brändin 80-neliöinen myymälä on päässyt maanmerkkiensä seuraan; samasta kerroksesta löytyvät myös muun muassa Iittalan ja Marimekon liikkeet. 

Elokuvantekijänäkin tunnetun Suhosen on viime aikoina pitänyt kiireisenä vaatesuunnittelun lisäksi monet taideprojektit. 

”Senaatintorin Torikortteleissa avautui juuri näyttelyni Boobs, ja työstän paraikaa uuttaa pitkää elokuvaa. Myös musiikkialbumi on tuloillaan ja syksyn The Superwood -festareiden järjestelyt käynnissä.”

Kiireen keskellä Suhonen on iloinnut siitä, että pandemian hieman hellitettyä otettaan Marjaniemessä sijaitsevan Ivana Helsinki Housen ovet on pystytty jälleen avaamaan. Linjakkaaseen 1960-luvun pientaloon perustetusta ateljeesta löytyvät saman katon alta showroom, studio, myymälä ja leninkilainaamo.

Ivana Helsinki Tripla aukeaa 14.3.

Kuvat brändit

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.