Yhteistyömallistojen vetovoima ei näytä hiipuvan. Viimeisimpänä sellaisen julkaisevat suomalaiset muotiyritykset VUOKKO ja SAIMA.

VUOKKO on ikonisen muotisuunnittelijan ja tekstiilitaiteilijan Vuokko Eskolin-Nurmesniemen nimeä kantava vaatemerkki, joka perustettiin vuonna 1964. SAIMA on suomalaisen muodin uudempi tulokas: brändi lanseerattiin syyskuussa 2020 ja yritys tunnetaan erityisesti siitä, että se valmistaa mallistonsa Helsingissä vanhassa Marian sairaalassa.

VUOKKO ei ole aikaisemmin tehnyt yhteistyömallistoja. SAIMAn kanssa sellainen syntyi, koska yhteiset arvot kohtasivat.

– SAIMA ajattelee asioista samalla tavalla kuin mekin: muotia tuotetaan vastuullisesti, eikä vaatteita valmisteta turhaan suuria määriä. Hienona lisänä saimme kotimaisen Spinnovan ja Printscorpion mukaan projektiin ja vielä tehtyä siinä samassa hyväntekeväisyyttä, kertoo VUOKKO-yritystä vetävä Mere Eskolin.SAIMA kertoi Fashion Finlandille lanseerauksensa kynnyksellä, että se aikoo valmistaa pieniä mallistoeriä kysynnän mukaan. Nyt lupaus lunastetaan: huomenna perjantaina julkaistava yhteistyömallisto on todellinen erikoiserä.

SAIMA on valmistanut kaksi kappaletta VUOKOn muodin historiaan jäänyttä Myllynkivi-pukua. Ne on tehty suomalaisyritys Spinnovan innovatiivisesta puukuitukankaasta SAIMAn tehtaalla Helsingissä. Painatuksesta vastaa kotimainen tekstiilipaino Printscorpio.

Puvut huutokaupataan Stockholm Auctionverkin verkkohuutokaupassa 25.–30. tammikuuta. Tuotot lahjoitetaan Itämeren hyväksi.Mutta jotain on luvassa myös kuluttajille.

VUOKKO x SAIMA -mallistoon kuuluu kaksi VUOKOn Pyörre-printillä kuvioitua t-paitaa sekä kangaskassi, jota koristaa Eskolin-Nurmesniemen kuuluisa sitaatti: ”Ei ole muotia, on vain aika”.T-paidat ja kassit tulevat myyntiin huomenna perjantaina VUOKOn myymälään Helsingin Korkeavuorenkadulle sekä SAIMAn verkkokauppaan. Vaatteet on numeroitu ja kutakin mallia valmistetaan sadan kappaleen erät.

Yhteistyömalliston valmistuksessa SAIMA pysyttelee uskollisena tyylilleen: jokainen vaate ommellaan vasta tilauksesta.


Kuvat Liisa Valonen / SAIMA

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fiOsallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.