Tampereen-liike on kierrätysmuodin kahvilatoimintaan yhdistävän ketjun neljäs.

Pääkaupunkiseudulla asuvan yrittäjä Noora Hautakankaan viime viikot ovat kuluneet tiiviisti Tampereella. Mukana ovat kulkeneet yhtiökumppani ja puoliso Eero Ukkonen sekä parin Wallu-koira.

Syynä kaupungin vaihtoon on ollut second hand -kahvila Reloven neljäs liike, joka aukesi tänään torstaina.

”Olemme palkanneet Tampereelle 17 uutta työntekijää. Viikot ovat kuluneet heitä perehdyttäessä ja uutta liiketilaa remontoidessa”, Hautakangas kertoo. 

Tampereen Stockmannin kolmannessa kerroksessa sijaitseva upouusi Relove on neliöiltään ketjun suurin. Liiketilan yhteydessä on tilava keittiö, joka toimii samalla koko ketjun tuotekehityskeittiönä.

Uuden liikkeen sisustus on Reloven konseptille uskollinen: se on suurimmaksi osaksi second handia.

”Kahvilan astiat ovat melkein kaikki peräisin antiikkiliikkeistä, kirpputoreilta ja Fiskarsin Billnäsin antiikkipäiviltä, ja myös jalkalamput sekä matot ovat vintagea. Keittiön laitteetkin olemme mahdollisuuksien mukaan ostaneet käytettyinä.”

Jotain totutusta poikkeavaakin on luvassa.

”Lanseeraamme Tampereella Relove Home -malliston, joka koostuu kuratoidusta valikoimasta käytettyjä lasiesineitä ja sisustamisen pientavaraa.”

Yrittäjäpariskunta koirineen viettää Tampereella ainakin loppuvuoden. Tuttuja kaupungissa ovat niin maisemat kuin yhteistyökumppani.

”Olen aikanaan opiskellut Mansessa, ja siksi tänne on ollut mahtavaa palata. On ollut myös ilo jatkaa Stockmannin kanssa sitä hyvin sujunutta yhteistyötä, minkä Helsingin-tavaratalossa aloitimme.”

Tasaista vauhtia laajentuneen Reloven perustaja kiittelee kasvusta työntekijöitään – ja kumppaniaan. 

”Eero on tuonut selkeyttä kokonaisuuteen, enkä ole enää yksin päätösten kanssa. Ilman matkassa kulkevia hyviä ja luotettavia tyyppejä ei kasvaminen olisi mahdollista. Työyhteisö meitä omistajiakin kannattelee.”

Vaikka uusi liike on vasta avannut ovensa, Hautakankaan ajatukset ovat osittain jo tulevassa: ”viritelmiä” on meneillään.


Kuvat Relove

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.