Kesällä kotimaiset muotimerkit menevät sinne, minne matkailijatkin. Väliaikaisia pop-up-myymälöitä löytyy nyt ympäri Suomen.

Helsingin Senaatintorin kupeessa liikettä pitävän LUMIn kasviparkitusta nahasta käsityönä valmistettuja laukkuja ja asusteita voi ostaa kesällä myös Fiskarsista ja Hangosta. Fiskarsissa saman katon alla tuotteitaan myyvät myös Ivana Helsinki, Detalji Boutique ja Bizarre. 

Toriliiteri, Fiskars 31.8. asti
Satamakatu 4, Hanko 31.8. asti

Hangossa sijaitsee myös premium-naistenvaatemerkki Hálon kesäkauppa. Kesäkaupan valikoima on kuratoitu saaristoon sopivaksi ja sisältää kumppanituotteita, joita ei muualta saa. Hálolla on myymälät myös Helsingin Erottajankadulla ja Levillä – jälkimmäinen tosin on kesätauolla syyskuuhun saakka.

Itäsatama, Hanko

Klassista naisten muotia myyvän Niin mun -merkin tuotteisiin pääsee tutustumaan Korppoossa, jossa kesäkauppaa on pidetty jo usean vuoden ajan. Korppoon saaristomaisemissa myös suunnitellaan kaikki merkin vaatteet.

Pakastontie 71, Korppoo

Voglian ja Mainion yhteinen kesäputiikki sijaitsee Helsingin sydämessä Mannerheimintien varrella. Kimppakaupan valikoimaan kuuluu sekä naisten että lasten vaatteita. Kesämyymälässä pääsee tutustumaan myös Voglian pellavaisiin spa- ja kylpytuotteisiin sekä Flow Cosmeticsin luonnonkosmetiikkaan.

Voglian löytää tänä kesänä lisäksi Hämeenlinnasta; siellä yhteistä pop-up-tilaa jakaa niin ikään suomalainen naistenvaatemerkki Nosh.

Mannerheiminintie 2, Helsinki 31.8. asti
Kauppakeskus Tuulonen, Tuulos 

Kotimaisesta designista kiinnostuneiden kannattaa poiketa Helsingin Kauppatorin kulmalla sijaitsevan Taito Shopin lahja- ja käsityömyymälään. Laajaa brändivalikoimaa täydentää kesän ajan Ruusa Design pellavamekkoineen. Paikalla myös Ruusan värianalyysipiste 7.–8.7.

Eteläesplanadi 4, Helsinki 31.7. asti 

KN-hatut ovat muuttaneet kesän ajaksi ihan Helsingin ytimeen, kotimaisen käsinevalmistaja Sauson keväällä avattuun myymälään. Kesäkuukausienkin ajan KN Shop palvelee tavalliseen tapaan myös Eerikinkadulla.

Mikonkatu 7, Helsinki

LalliS-merkin näyttäviä mekkoja ja muita luomuksia pääsee sovittelemaan Helsingin Kämp Galleriassa sijaitsevassa pop-upissa. Brändin takaa löytyy hius- ja meikkitaiteilijana sekä stylistinä tunnettu Lalli Savolainen. Merkin vaatteet valmistetaan Lahdessa.

Kämp Galleria, Helsinki

Pysyvämmän putiikin pistää pystyyn naistenvaatteita ja kodintekstiilejä valmistava Nanso, jonka uusi kivijalkamyymälä avautuu Turussa 29. kesäkuuta. Liike sijaitsee Aurakadun ja Eerikinkadun kulmassa.

Aurakatu 5, TurkuTeksti Johanna Rämö
Kuvat Mainio, Voglia ja Nanso

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.