Helsingin oma muotiviikko haluaa nostattaa keskustelua ilmastonmuutoksesta ja muotiteollisuuden roolista sen osana.

Helsinki Fashion Week esittelee kevät-kesä 2020 -mallistoja Helsingissä 19. – 22. heinäkuuta. Tapahtuma profiloi itseään kestävän muodin edistäjänä.

Muotiviikko tuo Suomeen valikoituja kansainvälisiä brändejä ja suunnittelijoita maailmalta, mukaan lukien Patrick McDowellin, Ka Wa Keyn, Shen Yaon sekä muita nousevia, vastuulliseen tuotantoideologiaan nojaavia nimiä. Suomalaisista suunnittelijoista mukana nähdään ainakin Anna Ruohonen, Veera Konga sekä Burlesque Tsunami.

Suunnittelijavalinnat perustuvat resurssitehokkuuteen ja innovatiivisten materiaalien hankintaan. Tänä vuonna mukana on ainoastaan mallistoja, joissa ei käytetä eläinperäistä nahkaa. Päätöksellä pyritään nostattamaan keskustelua globaalin muotiteollisuuden nykytilasta ja vaihtoehtoisista mahdollisuuksista.

– Muoti on innoittanut meitä ratkaisemaan globaaleja haasteita. Haluamme hämärtää vanhat ihmisen luomat linjat ja luoda uusia polkuja. Ilmastonmuutos on suurempi kuin muotiviikko ja suurempi kuin muotiteollisuus. Siksi meidän on lähestyttävä ilmastokysymystä monitieteisestä näkökulmasta, Helsinki Fashion Weekin perustaja Evelyn Mora kertoo tämänvuotisessa tiedotteessa.

Näytösten ohella tapahtumassa nähdään teemaa tukevia paneelikeskusteluita, workshoppeja ja keynote -puheenvuoroja. Tapahtumapaikkoina toimivat Wanha Satama, Hotelli Clarion, Elisa Kulma ja Ritarihuone.

Muotiviikon takana oleva Nordic Fashion Week Ry on vuodesta 2014 asti toiminut muodin markkinoinnin ja tapahtumatuotannon ammattilaisyhdistys. Sen missiona on tarjota kestävään kehitykseen keskittyneitä tietoja ja taitoja muotialan yrityksille ja oppilaitoksille globaalilla tasolla.

Helsinki Fashion Week
19. – 22. heinäkuuta 2019
Katso koko ohjelma täältä.
Lippuja tapahtumaan voit ostaa Tiketista.

Teksti Ida Rantala Kuva Helsinki Fashion Week

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.