Toukokuisen Fashion in Helsinki -tapahtuman kulmakiveksi muodostunut Fashion Seminar tuo muodin alan kansainväliset huippunimet Helsinkiin. Seminaari paneutuu luovuuden kaupallistamiseen, alan muutoksiin ja vastuullisuuteen.

Tämän vuoden seminaaripuhujiksi saapuvat mm. muotitalo Marnin taiteellinen johtaja Francesco Risso, Ranskan Voguen muotitoimittaja Azza Yousif, Vogue.comin konkaritoimittaja Laird Borrelli-Persson, Palais Gallieran johtaja ja kuraattori Miren Arzalluz, 1 Granary –lehden perustaja ja päätoimittaja Olya Kuryshchuk, valokuvaaja Jordan Hemingway sekä stylisti ja toimittaja Benjamin Kirchhoff.

Juni Communicationsin sekä Aalto-Yliopiston järjestämä seminaari pidetään Helsingissä Amos Rexissa 28. toukokuuta klo 10-15. Seminaarin jälkeen Amos Rexissa on nähtävillä Juslin Maunulan, Sasu Kaupin, Kasia Gorniakin, Ensaemblen, Matti Liimataisen sekä Maria Korkeilan presentaatiot. Lippuja voit ostaa täältä.

Fashion in Helsinki -tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa muotialan merkittävimpänä ja kansainvälisimpänä tapahtumana Suomessa. Tapahtuma tarjoaa näytöksiä, presentaatioita, näyttelyitä ja keskustelutilaisuuksia. Tänä vuonna tapahtuma laajenee ja kasvaa avaten entisestään myös kuluttajille suunnattua uutta ohjelmaa. Keskeiseksi teemaksi nousee vastuullinen ja eettinen kuluttaminen. Tapahtumassa on mukana lähes 40 suomalaista brändiä tai suunnittelijaa.

Fashion Seminar 19 -puhujat:

  • Francesco Risso on ylistetyn muotitalo Marnin luova johtaja. Risso on työskennellyt aiemmin Pradalla, Blumarinella, Alessandro Dell’Acqualla sekä Malolla.
  • Freelance-kuraattori ja tutkija Miren Arzalluz on työskennellyt lukuisten muodin museoproduktioiden parissa ja kuratoinut mm. Balenciaga Museumia. Tammikuussa 2018 Arzalluz nimitettiin Palais Gallieran johtajaksi.
  • Olya Kuryshchuk on 1 Granary -julkaisun perustaja ja luova johtaja. 1 Granary on nuorille muotisuunnittelijoille suunnattu kansainvälinen tukiverkosto, joka yhdistää ja kouluttaa alan nousevia lupauksia.
  • Vogue Hommesin muotitoimittaja Azza Yousif on ranskalais-sudanilainen muotikonsultti ja stylisti. Yousif on myös kestävän muodin periaatteeseen nojaavan modernes.tv -alustan perustaja.
  • Laird Borrelli-Persson tunnetaan Vogue.comin arkisto-editorina ja konsulttina. Borelli-Persson on tullut tutuksi myös maineikkaana muotikirjailijana ja hän on työskennellyt aiemmin Style.com -tyylisivustolle.
  • Jordan Hemingway on yhdysvaltalainen valo- ja filmikuvaaja, joka tunnetaan anti-konformistisista töistään. Hemingway on työskennellyt lukuisten nimekkäiden suunnittelijoiden kanssa Alexander Wangista Raf Simonsiin, Carveniin ja Emporio Armaniin.
  • Benjamin Kirchhoff on lontoolainen muotitoimittaja, vaatesuunnittelija ja stylisti. Kirchhoff tunnetaan töistään mm. Maison Margielan sekä Arena Hommen kanssa.


FASHION SEMINAR 19, 28.5. klo 10.00-15.00
Amos Rex, Mannerheimintie 22-24, Helsinki
Lippuja seminaariin voit ostaa
täältä
Katso koko ohjelma osoitteesta
www.fashioninhelsinki.com

Teksti Ida Rantala Kuvat ja lähde Juni Communications

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.