Fafi valitsisi Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi Nina Rasolan

Suomen Yrittäjät valitsee huomenna lauantaina uuden puheenjohtajan. Ehdolla ovat myynti- ja johtamisalan yrittäjä Petri Salminen, taloushallinnon ja työelämän asiantuntija Antti Rantalainen sekä ympäristönhuolto- ja puhtausalan yrittäjä Nina Rasola.

Moni muotikauppias on yrittäjä, ja siksi vaali on jäsenillemme tärkeä. Puheenjohtajavaalin alla pyysimme puheenjohtajaehdokkaita vastaamaan muotikauppiaita koskettaviin kysymyksiin. Aiheina olivat esimerkiksi keskustojen elinvoimaisuus, paikallinen sopiminen sekä vienti ja kansainvälistyminen. 

Ehdokkaat vastauksineen esiteltiin Fashion Finlandin jäsenille, jotka äänestivät omaa suosikkiaan.

Ja nyt Fafin jäsenistö on puhunut. Fashion Finland valitsisi Nina Rasolan Suomen Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi.

Mikkelistä kotoisin oleva Rasola on toiminut ympäristönhuolto- ja puhtausalan yrittäjänä 20 vuotta ja paikallisyhdistyksissä 10 vuotta. Fashion Finlandille Rasola kertoi kannattavansa muun muassa paikallista sopimista ja edistävänsä asiaa, mikäli hänet valitaan virkaan.

Rasolan mielestä kaupunkien keskustojen elinvoimaisuus on kaupunkien keskustakehittäjien ja yrittäjien yhteinen asia, jonka eteen kannattaa ponnistella. Rasolan mukaan viihtyisyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen on syytä panostaa esimerkiksi ottamalla kaupunkikeskustat huomioon kaavoituksessa ja tarjoamalla edullisia tai ilmaisia pysäköintipaikkoja.

Kansainvälinen verkkokauppa on Rasolalle vieraampi osa-alue. Hänestä tärkeää on kuitenkin se, että suomalaisten yritysten kilpailukyky ja vienti taataan kansainvälisessä kaupassa esimerkiksi sääntelyllä.

Rasola panostaisi myös vastuullisuusviestintään. Hän ehdottaa, että yrittäjäjärjestö voisi omalla viestinnällään vahvistaa mielikuvaa siitä, että suomalaisyritykset ovat vastuullisia toimijoita ja edelläkävijöitä. Rasolan mielestä yritysten kestävään kasvuun tulisi saada suunnattua sekä kansallista rahoitusta että EU-rahoitusta.

Ja tietenkin Fashion Finland halusi myös tietää, millainen pukeutuja puheenjohtajaehdokas itse on. Rasola kertoi panostavansa laadukkaisiin vaatteisiin, joita hän mieluiten sovittaa ennen ostopäätöstä. Vaatekaupoista suosikkeja ovat kotimaiset yrittäjävetoiset liikkeet.


Vaatehuollon perusteista julkaistiin kirja

Tiesitkö, että laadukkaatkin villavaatteet saattavat nukkaantua? Tai että nahkakenkä tarvitsee lepopäiviä, ja takit kannattaisi harjata säännöllisesti?

Vaatteiden huoltoon keskittyvän verkkosivun ja huoltopalvelu Arkivé Atelierin perustajat Jenna Kiuru, Maria Manninen ja Johanna Valkola ovat julkaisseet Huolla – Vaatteet, kengät, asusteet -nimisen tietokirjan. Se kertoo selkokielellä ja kauniiden kuvien avulla, miten erilaisia vaatteita ja kenkiä kannattaa huoltaa, puhdistaa ja säilyttää – ja kuinka niille voi samalla antaa lisää elinvuosia.

Kirjaa myy esimerkiksi Suomalainen kirjakauppa, Adliblis sekä Arkivén oma verkkokauppa.

Kirjan kustansi Gummerus.


Sami Sykkö keskusteli muotikaupasta televisiossa ja radiossa

Muotikaupan tilanne on puhuttanut tällä viikolla sekä Aamu-tv:ssä että radiossa. Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja Sami Sykköä kuultiin Radio Suomen päivälähetyksessä keskiviikkona ja Ylen aamussa torstaina.

Radio Suomen haastattelussa Sykkö valaisi suomalaisen muotikaupan tilannetta kertomalla esimerkiksi siitä, kuinka vaatekauppa on hiljentynyt jälleen syksyllä ja kuinka kauppiailla on mahdollisuus tehdä entistä pienempiä sisäänostoja koronakriisin takia. Keskustelua käytiin myös muun muassa muuttuvista kulutustottumuksista, mallistojen tuotantosyklistä ja vastuullisuudesta.

Muotialan epävarma tilanne ja kaupankäynnin hiljeneminen puhuttivat myös Ylen aamussa.

Kuuntele Radio Suomen lähetys täältä ja Ylen aamulähetys täältä.


Sami Sykön tanssimenestys jatkuu

Sunnuntait ovat tyylin ja tanssin ystäville jännittäviä päiviä. Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja Sami Sykkö on mukana miljoonayleisön tavoittavassa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa, ja päässyt jatkoon viikko toisensa jälkeen.

Tänä sunnuntaina Sykkö ja hänen tanssiparinsa Ansku Bergström tanssivat wienervalssin. Perinteinen tanssi saa lisämaustetta Harry Potter -teemasta. Lähetyksessä nähdään myös kaikkien kilpailuparien yhteinen discotanssi.

Samia ja Anskua voi äänestää lähettämällä tekstiviesti 9 numeroon 17225, soittamalla numeroon 0700 79 009 tai äänestämällä verkossa osoitteessa mtv.fi/aanesta.


Teksti Ida Rantala Kuvat Markus Sommers, Jenna Kiuru, Tuomas Pajuniemi, MTV3


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.