Eilen sunnuntaina Münchenissä järjestetty Scandinavian Outdoor Award -kilpailu oli jättimenestys suomalaisille brändeille. Palkintoja nappasivat Spinnova, Sasta ja Reima.


Suomalaisen suunnitteluosaamisen ja tuoteinnovaatioiden juhlaa päästiin viettämään eilen sunnuntaina Saksan Münchenissä. Kolme tunnettua suomalaisbrändiä keräsi peräti neljä palkintoa arvostetussa Scandinavian Outdoor Awards -kilpailussa. Vuodesta 2006 järjestetty kilpailu palkitsee parhaita ulkoilutuotteita ja -innovaatioita kahdesti vuodessa.

Vuoden vastuullisuustekona palkittiin suomalaisen kuituteknologiayhtiö Spinnovan ja norjalaisen ulkoilubrändi Bergansin Collection of Tomorrow -yhteistyö. Tuomariston vakuutti täysin kierrätettävä, uusiokäyttöön perustuva konsepti, jonka ensimmäinen prototyyppituote oli design-reppu. Spinnovan ja Bergansin tavoitteena on kierrättää samaa resurssia, Spinnova-kuitua, moneen kertaan eri tuotteissa, ja välttää näin uusien materaalien tarve. Kilpailun tuomaristo povasi innovaatiosta jopa koko tekstiilialan uudistajaa.

Spinnovan ja Bergansin yhteistyömallisto palkittiin vuoden vastuullisuustekona.
sastan kampanjakuva
Sastan Kaarna-housut saivat tunnustuksen vaatekategoriassa.


Palkinnon toi kotiin myös ulkoiluvaatteisiin ja eränkäyntiin erikoistunut Sasta, jonka Kaarna-housut palkittiin kilpailun vaatekategoriassa. Perusteluissa huomioitiin housujen toiminnallinen monikäyttöisyys sekä orgaaninen puuvilla, kierrätetty villa ja kierrätetty polyesteri valmistusmateriaaleina. Housut on suunnitellut Kaisa Valtakari.

– Kyseessä on Sastan ensimmäinen palkinto tässä kisassa. Fiilis voitosta on aivan mahtava. Kyseiset housut on tehty ihan ympärivuotiseen käyttöön, sillä villa toimii tosi hyvin sekä kylmässä että lämpimässä, kertoo Valtakari.

Suomalaisbrändien juhla jatkui, kun Reima nappasi kilpailussa kaksi palkintoa. Teknologiapalkinto meni Reiman sää-applikaatiolle, joka auttaa lapsia ja vanhempia valitsemaan oikeat varusteet ulkoilma-aktiviteetteihin ja kannustaa perheitä ulkoiluun. Reima Weather -sovellus on uudenlainen innovaatio ja tullut lapsiperheiden käyttöön alle puoli vuotta sitten. Myös Reiman Kulkija -takki palkittiin vuoden lastentuotteena. Kiitosta keräsi takin erinomainen hinta-laatusuhde.

Scandinavian Outdoor Award on alan toimijoiden keskuudessa arvostettu kilpailu. Palkintojen jaossa kumppanina toimii maailman suurin urheilualan messutapahtuma ISPO.

Teksti Ida Rantala Kuvat Spinnova, Sasta, Reima

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.