Suomalaiselle vintage-sovellukselle näkyvyyttä Voguessa

Suomalaisyritys komeilee jälleen arvostetun muotimedia Voguen sivuilla.

Vogue kirjoittaa, että koronavuosi on ollut muotikaupalle haastava – mutta siitä huolimatta vintage ja second hand -vaatteiden kysyntä on kasvanut kohisten. Artikkelissaan Vogue nostaa yhdeksi second hand -kaupan menestyjäksi suomalaispariskunta Liisa Jokisen ja Sampo Karjalaisen perustaman Gem-applikaation.

Gem on kuin vintage-muodin Google – se kokoaa yhteen yli 30 miljoonaa käytettyä muotituotetta verkosta, ja tekee näin second hand -vaatteiden etsimisestä ja ostamisesta entistä helpompaa kuluttajille.

Jokinen kertoo Voguelle, että valtava vintage-muodin tarjonta sai hänet perustamaan Gemin reilu vuosi sitten. 

– Oli mahdotonta vierailla kaikissa verkkokaupoissa ja myymälöissä, jos halusin löytää tietyn tuotteen. Ajattelin, että on oltava parempi tapa löytää ja ostaa vintagea, Jokinen kertoo Voguen muotitoimittaja Emily Farralle.Andiata sulki myymälänsä Pariisissa

Suomalainen muotitalo Andiata on laittanut Pariisin myymälänsä ovet pysyvästi säppiin marraskuun alussa. Keskeisellä paikalla Pariisin Rue Bonapartella sijainnut liiketila avattiin viime vuoden kesäkuussa. 

Andiatalta kerrotaan, että yrityksellä oli lyhytkestoinen vuokrasopimus Rue Bonaparten liiketilaan. Pariisissa korona on sulkenut jaksoittain kaikki maan muotikaupat, ja se lienee vaikuttanut myös Andiatan päätökseen.

Andiatan perustaja Tarja Rantanen kertoi Fashion Finlandille liikkeen avaamisen aikoihin, että kauppa Pariisissa oli yritykselle suuri investointi ja pitkäaikainen haave. Sen tarkoituksena oli tehdä Andiataa tunnetuksi Pariisissa ja toimia kohtaamispisteenä eurooppalaisten jakelijoiden suuntaan.

Pariisin myymälää johti Rantasen tytär Matilda Morelius.Kotimainen neulekirja niittää menestystä

Neulominen on nyt – korona-aikana – in, ja kotimainen uutuuskirja nauttii nyt poikkeuksellisesta menestyksestä.

Urban Knit -nimisen kirjan kustantaman Cozy Publishingin vetäjä Ulla-Maija Lähteenmäki kertoo, että lifestyle-toimittaja ja valokuvaaja Leeni Hoimelan kirjoittaman uutuusteoksen ensimmäinen painos myytiin loppuun ennakkoon. Sekä suomeksi että englanniksi tehtyä teosta viedään yli kahteentoista maahan.

Urban Knit esittelee skandinaavista neulemuotia ja nykyaikaisia kudontatekniikoita. Kirjan kirjoittaneen ja kuvanneen Hoimelan ohjeita on julkaistu muun muassa kansainvälisessä Laine -neulejulkaisussa sekä saksalaisessa Making Stories -neulelehdessä.


Kuvat Gem, Andiata, Leeni Hoimela

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.