Marimekko teki koronasta huolimatta huipputuloksen

Tänään torstaina monet suomalaiset pörssiyritykset julkistivat loppuvuoden 2020 tuloksensa ja samalla tilinpäätöksensä.

Muodin pörssiyritykset ovat meillä harvassa, mutta designyhtiö Marimekon tulos antoi aihetta iloon. Koronasta huolimatta Marimekon liikevaihto kasvoi loppuvuonna kahdeksan prosenttia edellisvuodesta ja ylsi nyt 37,4 miljoonaan euroon. Myös vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 5,8 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajan kolmesta miljoonasta.

Marimekon mukaan yhtiön tulosta paransivat kulujen leikkaukset sekä tukkumyynnin hyvä kehitys Suomessa, Pohjoismaissa ja EMEA-alueella.

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko kertoo tiedotteessa, että Suomessa yhtiön liikevaihto nousi viime vuonna kuusi prosenttia ja kansainvälisesti myynti kasvoi 11 prosenttia.

Myös Marimekon kasvu kansainvälisillä markkinoilla jatkuu. Marimekon kokonaismyynnistä 58 prosenttia tehdään Suomessa ja jo 42 prosenttia ulkomailla.

Tänä vuonna Marimekko uskoo liikevaihtonsa kasvavan edelleen viime vuodesta. Vuonna 2020 Marimekon liikevaihto oli 123,6 miljoonaa euroa.IVANA Helsinki laajentaa kodintuotteisiin, yritys sai tuekseen myös kansainvälisen myyntiagentin

Paljon tapahtuu nyt muotitalo ja tuotemerkki IVANA Helsingillä.

Tanskalainen myyntiedustaja Vald Agency on kiinnittänyt suomalaisyrityksen remmiinsä ja vastaa jatkossa IVANA Helsingin tuotteiden kansainvälisestä edustuksesta ja myynnistä. Vald Agency toimii 35 maassa, ja sillä on showroomit maailman tunnetuimmissa muotipääkaupungeissa.

IVANA Helsingin perustajan Paola Suhosen mukaan 23-vuotias designyritys on nyt parhaissa mahdollisissa hoteissa.

– Tämä on unelmatilanne päästä heidän agentuurinsa alle, ja suunnittelijana iloitsin erityisesti siitä, että Vald itse otti meihin yhteyttä ennen joulua ja halusi lähteä edustamaan IVANA Helsinkiä, kertoo Suhonen.

Vald Agency on vastannut muun muassa arvostetun muotisuunnittelija Henrik Vibskovin brändistä ja ollut tämän kansainvälisen menestyksen taustalla.

Suhonen kertoo käyttäneensä viime vuonna paljon aikaa IVANA Helsingin brändin uudistamiseen ja vahvistamiseen. Työn hedelmistä päästään nauttimaan tänä vuonna useasti.

Syksyllä yritys lanseeraa kodinmalliston yhteistyössä suomalaisen Tammer Brands -nimisen sisustustavaroihin erikoistuneen tukkuliikkeen kanssa.

– Kodinmallistoa on toivottu meiltä 20 vuotta. Aiemmin meillä on ollut joitain sisustustuotteita osana muotimallistoja, mutta tämä on kokonaan uusi avaus ja jatkuva mallisto, jolle toivotaan laajaa jakelua koko Suomeen.

IVANA Helsinki Home -mallistoon kuuluu muun muassa lakanoita, säilytyskoreja, pöytäliinoja ja tarjottimia. Suhonen kuvailee valikoimaa ”edukkaaksi designsarjaksi” – erät ovat pienehköjä, mutta hinnat huippudesignia maltillisempia.

Toinenkin yhteistyö on pitänyt Suhosen kiireisenä. IVANA Helsinki ja vuoden kultaseppä Olli Lindroos tuovat myyntiin arvokorumalliston tänä keväänä. Yhteistyön ensimmäinen tuotos on päivänkakkaraa muistuttava Daisy-sormus. Mallisto laajenee myöhemmin tänä vuonna.Moschinon Jeremy Scott suunnittelee nyt lastentarvikkeita

Italialainen Moschinon muotitalo tunnetaan hullunkurisista ja pröystäilevistä luomuksistaan. Nyt merkki saanee uutta hohtoa myös vauvapiireissä, kun Moschinon tähtisuunnittelija Jeremy Scott kunnostautuu perheen pienimmille tarkoitettujen tuotteiden suunnittelijana.

Scott ja saksalainen lastentarvikevalmistaja CYBEX lanseeraavat helmikuussa Petticoat -nimisen yhteistyömalliston, johon kuuluu rattaita, turvakaukalo, lastentarvikelaukku ja lämpöpussi. Punasävyinen mallisto on somistettu näyttävillä pehmoruseteilla ja pilkuilla.

Jeremy Scottin ja CYBEXin yhteistyö on ollut menestys, ja Petticoat-mallisto on heidän neljäs lanseerauksensa.

Mallisto tulee myyntiin helmikuun aikana, ja Suomessa tuotteita voi ostaa ainakin Wauva -nimisestä lastentarvikkeiden verkkokaupasta.


Kuvat Marimekko, IVANA Helsinki, CYBEX


Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.