Lumilta ennakkotilauskampanja uudelle laukkumallistolle

Muotibisneksessä hyödynnetään joukkorahoitusta yhä uusilla tavoilla – nyt myös yksittäisen malliston toteuttamiseksi. Laukkubrändi Lumi on avannut ennakkomyyntikampanjan uudelle New Normals -laukkumallistolleen Mesenaatin sivuilla. Mallisto on valmistettu 99 prosenttisesti kierrätysmateriaaleista ja sen laukut valmistetaan tilauksesta.

– Emme halua tehdä isoa määrää tuotteita varastoon. Esittelimme malliston helmikuussa pariisilaisilla messuilla ja sieltä saimme jo varsin reilusti tukkukaupan tilauksia, kertoo Lumin perustaja Sanna Kantola.

Lumi toivoo saavansa uuden kampanjan myötä 60 prosenttia lisää tilauksia, jolloin kierrätysmallisto pääsisi tuotantoon. Lumi myy Mesenaatin sivuilla erikokoisia tuotepaketteja, joista moniin sisältyy laukun lisäksi esimerkiksi kutsu Lumin kanta-asiakastapahtumiin ja showroomille. Kampanjaa voi myös tukea 50 eurolla ja saada näin alennuskupongin Lumille, tai hankkia vaikka koko tiimilleen kierrätysmateriaalista valmistetut laukut 12 vapaavalintaisen tuotteen pakettina.

– Jotkut ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tulla katsomaan prototyyppejä livenäkin, ja varmasti ihan pian myymälässämme on sellainenkin mahdollisuus, sanoo Kantola.

New Normals -malliston laukut on tehty kierrätetystä PET-uusionylonista ja nahkaiset yksityiskohdat kierrätetystä ylijäämänahasta. Pakkausmateriaalit ovat maissitärkkelystä. Ainoa uusiokäyttämätön osa laukussa ovat vetoketjujen hampaat, joihin ei vielä ole saatavilla kierrätettyä materiaalia. Laukut valmistetaan Kiinassa Lumin tiimin tarkastamassa tehtaassa.

– Lumin tuotteita myydään joka tapauksessa paljon Aasiassa ja siellä on suuri kysyntä nimenomaan kevyille laukuille. Myös materiaalien saatavuus on Aasiassa parempi.

Mallistossa on kuusi laukkua, ja kevyin malli painaa vain 380 grammaa. Ennakkotilauskampanja käynnistyi eilen maanantaina ja jatkuu juhannuksen tienoille saakka. Malliston toteutuessa valmiit tuotteet on tarkoitus toimittaa kuluttajille lokakuuhun 2020 mennessä.


Ranska haluaa lykätä kesän alennusmyyntejä

Ranskan talousministeri Bruno Le Maire kertoi eilen maanantaina FR24 -uutiskanavalle aikovansa lykätä kesän alennusmyyntejä kolmesta neljään viikkoa tavanomaista myöhemmäksi. Alennukset alkavat Ranskassa tavallisesti 24. kesäkuuta.

Lykkäyksen syynä on koronavirus, ja siirrolla Ranska haluaa antaa muotikaupoille lisäaikaa myydä tuotteita normaalihinnoilla.

Muiden muassa Mai Niemen uusi Muotipuutarha -niminen mallisto lanseerataan Weecosin digimessuilla.


Weecos järjestää eettisen designin digimessut

Muotialan tapahtumat siirtyvät vauhdilla verkkoon. Nyt eettisen muodin verkkokauppapaikka Weecos kertoo järjestävänsä eettisen ja ekologisen designin digimessut 28.–31. toukokuuta.

Messut pidetään Facebookissa sekä Weecosin Instagram-tilillä. Messuilla nähdään arvontoja, tuotelanseerauksia, tarjouksia sekä videotervehdyksiä ja livehaastatteluja mukanaolevilta suunnittelijoilta. Mukana on yli 100 designmerkkiä.

Messujen Facebook-ryhmään voi liittyä tästä. Osallistujia on kertynyt ennakkoon yli 1350.


Kämp Galleriaan avautuu valokuvataiteen museo

Kaapelitehtaalla toimiva Suomen valokuvataiteen museo laajenee Helsingin keskustaan. Se avaa uuden näyttelytilansa K1:n elokuun 20. päivä Kämp Gallerian kauppakeskuksen alimpaan kerrokseen. Ensimmäisenä uudessa museossa nähdään Marilyn Monroen ja Coco Chanelin kuvista tunnetun Hollywood-valokuvaaja Douglas Kirklandin töitä. Kirklandin otoksissa näkyy Hollywoodin tähtikultti ja muodin historia 1960-luvulla – aikana, jolloin valokuva oli juuri saavuttanut keskeisen aseman modernissa kulutuskulttuurissa.

K1-museon avautuminen siirtyi koronaepidemian vuoksi kesäkuusta elokuulle. Näyttelytila on osa Kämp Gallerian uudistumista. Kauppakeskus pyrkii tuomaan kaupallisia ja ei-kaupallisia palveluita saman katon alle. 

K1 ja pari vuotta sitten avautunut vastuulliseen kotimaiseen muotiin keskittyvä Kämp Garden ovat molemmat palkitun helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Futudesignin suunnittelemia. K1:n yhteyteen on tulossa 10 metrinen vesiputous sekä uusi kasvisruokaan keskittyvä bistro nimeltä The Glass.

Douglas Kirklandin näyttely on esillä Valokuvataiteen museon K1-tilassa 20.8.–20.12.2020.

Kaikki Kämp Gallerian ja Kämp Gardenin liikkeet avaavat ovensa 1.6.2020 alkaen.


Teksti Ida Rantala Kuvat Sara Lehtomaa / Lumi, Mai Niemi, Douglas Kirkland

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.