Vastuullisen muodin verkkokauppa IVALO.com teki suomalaisittain harvinaisen peliliikkeen: se osti ulkomaisen yrityksen ja kilpailijansa.

Suomalainen vastuullisen muodin verkkokauppa ja datayhtiö IVALO.COM on alkuvuoden aikana toteutuneessa liiketoimintakaupassa ostanut saksalaisen Staiyn. Kauppasummaa ei julkistettu.

Staiy.com on suomalaisyritystä vastaava vastuullisen muodin markkinapaikka, ja sen keskeinen toiminta-alue on saksankielinen Eurooppa. Osto on täsmäisku, sillä Saksa on vastuullisen muodin edelläkävijämaa ja merkittävin markkina Euroopassa.

Yrityskauppa on osa IVALO.COMin strategiaa ”matkalla maailman merkittävimmäksi vastuullisen muodin verkkokaupaksi ja datayhtiöksi”, kertoo yhtiön tiedote. Saman lähteen mukaan suomalaisyritys suunnittelee lisää yritysostoja.

“Keski-Eurooppa on IVALO.COMin kansainvälistymisen strateginen painopiste, ja Staiy-kauppa vahvistaa suomalaisen yrityksen jalansijaa uudessa markkinassa. DACH-maat ovat vahvasti roadmapillamme” kommentoi IVALO.COMin toimitusjohtaja Matti Lamminsalo.

IVALO.com on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja haluaa olla aktiivinen laajentumistoimissaan. Markkinapaikasta ovat auki jo kieliversiot suomi, englanti ja hollanti, ja saksankielinen kauppa on avautumassa. Vaatteita ja asusteita on myyty tähän mennessä yli 20 maahan.

Relove ja Studio Lamea tekivät yhteisen malliston

Fashion Finlandin sivuilla useasti esitetty ajatus on se, että hyviä asioita tapahtuu, kun kaksi samanhenkistä toimijaa yhdistää voimansa.

Vastuullista muotia edustavat kotimaiset brändit Studio Lamea ja Relove tiedottavat julkaisseensa kierrätysvaatemalliston keskiviikkona 26. kesäkuuta Helsingin Punavuoressa.

Kyseessä on kuratoidun secondhandin uranuurtaja Reloven ensimmäinen oma vaatemallisto.

’’Yhdessä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksinään. Studio Lamean ja Reloven välinen yhteistyö on molemmille kiertotalouteen ja vastuullisuuteen keskittyville brändeille luonteva askel tavoitellessa kestävämpää muotialaa,’’ sanoo Studio Lamean toimitusjohtaja Nina Stenros Khoshnami.

Forma-niminen mallisto on suunniteltu ja valmistettu Studio Lamean johdolla yrityksen ateljeella Helsingissä.

Vaatteiden materiaaleina on käytetty ainoastaan Reloven second hand -ylijäämätekstiilejä. Näitä tekstiilejä hyödyntämällä ja muokkaamalla mallistoon on saatu rajoitettu erä täysin uusia ja uniikkeja luomuksia.

”Malliston visuaalinen ilme ja konsepti pohjautuu vahvasti mielenkiintoisten muotojen, pintojen sekä tekstuurien yhdistelyyn ja niiden luomaan harmoniseen kokonaisuuteen. Urban Imitates Nature -teeman mukaisesti inspiraatiota siluetteihin ja yksityiskohtiin on haettu urbaanista kaupunkimaisemasta sekä luonnosta”, tiivistää Studio Lamean pääsuunnittelija Linnea Minkkinen.

Forma-malliston kaikki 35 tuotetta ovat lanseeraustilaisuudessa tapahtuvan muotinäytöksen jälkeen myytävänä Punavuoren Relovessa.

Kesäkaupat rantautuvat Hankoon

Hanko on suomalaisten kesäkaupunkien aatelia ja viime vuosina myös suomalaisen muotikaupan kiinnostava kesäkohde.

Laadukkaista tuotteista, ajattomasta designista ja Reidar Särestöniemi -taitelijamallistosta tunnettu hálo avasi kesäkaupan ”Suomen Hamptonsiin”. Talvikaudella hálolla on myymälät Levillä ja lippulaivaliike Helsingin Fredrikinkadulla.

Kesäkaudella vilkastuva Hanko täydentää kolmikon.

”Haluamme palvella asiakkaitamme kaikkialla Suomessa: pohjoisimmista tuntureista eteläiseen rannikkoon”, kertoo toimitusjohtaja Marta Valtovirta.

Valtovirta on puhunut aiemminkin merkkinsä kokonaisvaltaisesta palvelusta. Fredan liikkeen tilan yhteydessä on showroom stylisteille ja sisäänostajille. Hän pitää tärkeänä sitä, että verkkokaupan lisäksi asiakkailla ympäri Suomen on mahdollisuus päästä kivijalkakauppaan.

”Asiakkaidemme tapaaminen kasvotusten on aina meille erittäin arvokasta”, Valtovirta sanoi avajaisten yhteydessä Fredalla.

Fredrikinkadulla hálon naapurissa sijaitsee samaan aikaan keväällä avattu VIBAe Shoesin uusi lippulaivaliike. Mys kengistään tunnettu VIBAe avasi Hangossa kesäkaupan 24. kesäkuuta. VIBAe pop up täydentää kansainvälisen kauppaverkoston, sillä merkillä on myymälät Helsingin ja Hankon lisäksi Barcelonassa, Malibussa sekä Tokiossa.

Hangon Itäsataman kesäputiikkivalikoima on vaikuttava kauttaaltaan. Edellä mainittujen lisäksi samassa paikassa on kesäaikaan myös seuraavat myymälät: Balmuir, By Pias, Detalji Boutique, Gauhar, Hangon Ideaco ry, Pelle P ja Ui Swim.

Teksti Fashion Finland
Kuvat Valmistajat

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.