Hermès alkaa tehdä luksuslaukkuja sienistä

Metsän antimet ovat nyt arvossaan – myös luksusmuodissa. Maailman ylellisimpiä nahkatuotteita valmistava Hermès alkaa käyttää laukkuihinsa sieniä.

Yhä useampi muotimerkki on siirtymässä käyttämään ekologisia materiaaleja, mutta luksusbrändit ovat olleet muutoksessa vastahakoisimpia. Nyt perinteikäs ranskalainen nahkatalo Hermès on liittymässä vastuullisten muotibrändien rintamaan.

Hermès on aloittanut yhteistyön kalifornialaisen start up -yritys MycoWorksin kanssa. Yritykset ovat kehittäneet yhdessä ympäristöystävällisemmän version Hermèsin tunnetusta Victoria -laukusta, jonka valmistuksessa on käytetty uutta sienipohjaista materiaalia. 

MycoWorksin kehittämä patentoitu Fine Mycelium -niminen materiaali tuntuu ja näyttää nahalta, mutta on valmistettu laboratoriossa sienirihmastosta. Materiaali käsitellään, värjätään ja viimeistellään Ranskassa Hermèsin artesaanien käsissä ennen kuin se päätyy luksuslaukkuihin.

Muotimedia Hypebeastin mukaan Hermès ei ole luopumassa aidoista nahkalaukuistaan. Aivan nahaton ei ole uusi Victoria-laukkukaan, sillä sen valmistuksessa on käytetty myös kangasta ja aitoa nahkaa.

Uusien ja ympäristön kannalta kestävämpien materiaalien kysyntä kasvaa koko ajan. MycoWorks keräsi äskettäin 45 miljoonaa dollaria lisärahaa materiaali-innovaatioidensa kehittämiseen. Yritykseen ovat sijoittaneet muun muassa näyttelijätähti Natalie Portman ja laulaja John Legend.

Sienestä valmistettu Victoria-laukku tulee myyntiin tämän vuoden lopulla.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Business of Fashion.The Ateljén perustajat Kaisa Kaartinen ja Mari Kekäle


Marimekko ja vaatevuokraamo The Ateljé aloittivat yhteistyön

Vaatevuokrauksen suosio kasvaa. 

Nyt hynttyyt ovat lyöneet yhteen designtalo Marimekko ja viime vuonna perustettu vaatevuokraamo The Ateljé. Marimekon vaatteita voi vuokrata käyttöönsä The Ateljén verkkokaupasta ja Helsingin Punavuoressa sijaitsevasta vuokraamosta.

The Ateljén toinen perustaja Kaisa Kaartinen kertoo, että Marimekon saaminen valikoimiin on ollut toiveena vuokraamon avaamisesta alkaen.

– Lähestyimme Marimekkoa ensimmäisten brändien joukossa jo ennen lanseerausta. Kävimme pitchaamassa (esittelemässä liikeidean) The Ateljén heille Herttoniemessä, ja tänä keväänä viimein pääsimme aloittamaan yhteistyön, kertoo Kaartinen.

The Ateljén valikoimissa on Marimekon kevään uutuuksia, pääasiassa mekkoja. Vuokrahinnat alkavat 55 eurosta, ja vuokra-aika on vähintään kolme päivää.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Marimekkoa voi vuokrata Suomessa. Tukholmassa Marimekon tuotteita on jo saatavilla It’s Re:Leased -nimisestä vaatevuokraamosta.

Kaartinen kertoo, että The Ateljén brändikirjo täydentyy muillakin uutuuksilla tänä vuonna, ja valikoimiin on tulossa enemmän arkeen sopivia vaatteita. Nyt vuokrausvalikoimissa on muun muassa Andiatan, Katri Niskasen, Anni Ruuthin, By Malene Birgerin ja Theoryn vaatteita, joista monet ovat juhlavia.

– Oli hullu hyppäys lanseerata vaatevuokraamo tällaisena aikana, kun korona on käytännössä typistänyt juhlapukeutumisen tarpeen ja kysynnän täysin minimiin. Asiakkaamme ovat kuitenkin olleet luovia – vuokravaatteet ovat tuoneet iloa haastavina aikoina muun muassa treffi-iltoihin, yksityisiin vihkimisiin, pieniin häihin, esiintymisiin tai ihan vaan kotona vietettäväksi viikonlopuksi.

Katso vuokrattava Marimekko-mallisto täältä.Laura Hyvi on vuoden 2020 hääpukusuunnittelija

Vuoden hääpukusuunnittelija on valittu. Love me do -häätapahtuman viidennen kerran järjestämässä kilpailussa voiton vei hääpukusuunnittelija Laura Hyvi.

Hyvi sai 23 prosenttia reilusta 1300 annetusta yleisöäänestä. Toiseksi äänestyksessä tuli Heidi Tuisku ja kolmanneksi Anette Ahokas.

Kilpailussa oli mukana kahdeksan finalistia, joista jokainen toteutti kolmen hääpuvun malliston. Laura Hyvin suunnittelemassa Future Vintage-mallistossa nähtiin muun muassa kierrätyspitsiä, orgaanista silkkiä, lyocellia ja hedelmäkuidusta tehtyä kangasta.


Kuvat Hermés, The Ateljé, Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography, Heidi Kouvo


Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi
Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.