Suomalainen Halti pukee Slovenian ampumahiihtomaajoukkueen MM-kisoissa ja Pekingin talviolympialaisissa

Tulevissa arvokisoissa nähdään suomalaista vaatemuotia.

Kotimainen ulkoiluvaatemerkki Halti on tehnyt kahden vuoden pituisen yhteistyösopimuksen Slovenian Hiihtoliiton kanssa. Halti vaatettaa Slovenian ampumahiihtomaajoukkueen Sloveniassa pidettäviin ampumahiihdon MM-kisoihin ensi keväänä ja Pekingin talviolympialaisiin keväällä 2022.

Haltin toimitusjohtaja Aki Kuusilehto uskoo, että yhteistyö lisää Haltin näkyvyyttä erityisesti Keski-Euroopassa, jossa tavataan seurata aktiivisesti hiihtourheilua. Huippu-urheilijoiden kanssa työskenteleminen auttaa myös tuotekehityksessä.

– Maailman ykkösurheilijat vievät Haltin tuotteet äärimmäisiin olosuhteisiin ja äärimmäiseen käyttöön, ja sieltä tullut palaute päätyy suunnittelijoidemme pöydälle, Kuusilehto kertoo tiedotteessa.

Haltin vaatteissa ja varusteissa kilpailevat ja harjoittelevat parhaillaan myös useat suomalaiset talviurheilujoukkueet sekä Kansainvälisen hiihtoliiton organisaatio.


Kanye West näyttäytyi suomalaisbrändin aurinkolaseissa

Suomalainen aurinkolasibrändi Nopeet viehättää maailmantähtiä. Laulaja Justin Bieber kuvattiin Nopeet-aurinkolasit päässään kesäkuussa, ja yhdysvaltalaisartisti Billie Eilish sonnustautui niihin viime vuonna.

Nyt myös hip hop -tähti Kanye West on kiinnostunut turkulaisesta aurinkolasimuodista. Nopeiden toimitusjohtaja Ville Wendelin kertoo tiedotteessa, että heidän yhteyshenkilönsä Los Angelesista lähetti heille maanantaina kuvan, jossa West poseeraa iloisesti Nopeiden vielä julkaisematon aurinkolasimalli kasvoillaan.

– Tämä yhteyshenkilö on tekemisissä isojen jenkkiartistien ja -stylistien kanssa. Hän oli saanut kuvan Kanyen lähipiiriltä, kertoo Wendelin.

Maailmantähtien avulla saatu näkyvyys on tärkeä osa Nopeiden brändistrategiaa. Yritys lähettää tuotteitaan Amerikkaan ja toivoo niiden päätyvän kontaktiensa kautta julkisuuden henkilöille.

Nopeet on turkulaisyritys Wornhole Oy:n tuotemerkki. Sen liikevaihto viime vuonna oli 950 000 euroa.


Marimekon yt-neuvottelut päättyivät

Marimekon yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Suomessa Marimekon toiminnan uudelleenjärjestely koskee enintään 52 työtehtävää. Yhtiö kertoo tarjoavansa uutta tai muuttunutta työtehtävää 32 henkilölle ja päättävänsä 20 työtehtävää. Marimekko kertoo tukevansa kaikkia irtisanottavia henkilöitä ja auttavansa heitä sijoittumaan uudelleen työelämässä.

Yt-neuvotteluiden alussa Marimekko tavoitteli noin 1,5 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä. Neuvotteluiden päätyttyä vuotuinen säästö on yhtiön arvion mukaan noin 1,3 miljoonaa euroa. Suurin osa säästöjen vaikutuksista näkyy tämän vuoden viimeisestä neljänneksestä alkaen.

Neuvotteluiden syynä oli koronakriisi ja kuluttajakäyttäytymisen muutos.


Teksti Ida Rantala Kuvat Halti, Nopeet, Marimekko

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.