Tarvas x Engineered Garments -kenkämallistossa italialainen mokkanahka yhdistetään säänkestäviin kumipohjiin.

Japanilaisen suunnittelijan Daiki Suzukin perustama Engineered Garments tunnetaan sporttisista ulkoiluvaatteistaan ja militaarivaikutteistaan. Suomalaisbrändi Tarvas on erikoistunut vaihteleviin pohjoismaisiin sääolosuhteisiin suunniteltuihin premium-jalkineisiin, joissa funktionaalisuus yhdistyy harkittuun estetiikkaan ja designiin.

Brändien tiet kohtasivat alkujaan New Yorkissa.

– Olin yhteydessä Engineered Garmentsiin puolitoista vuotta sitten, kun olimme lähdössä messuille New Yorkiin. Engineered Garmentsin väki tuli katsomaan mallistoamme messuille. Heidän pääsuunnittelijansa yhdisti minut New Yorkin liikkeen ostajaan. Meillä oli hyvä synergia ja yhteistyö lähti siitä liikkeelle. Aloite yhteistyömallistoon tuli heidän puoleltaan, sillä itse tarjosimme vain malleja heille myyntiin, Tarvaksen toinen perustaja Jukka Lehtinen kertoo.

Yhteistyössä toteutettu kenkämallisto on suunniteltu sopimaan Engineered Garmentsin syysmalliston linjaan.

– Annoimme mahdollisuuksia materiaali- ja värivalintoihin. Malliston perustana toimii Explorer -kenkämallimme. Palloittelimme eri vaihtoehtoja, veimme niitä yhdessä eteenpäin ja kehitimme prototyyppejä. Tämä oli helppoa, koska tuotteemme valmistetaan muutenkin Suomessa.

Tarvas x Engineered Garments -mallisto yhdistää italialaisen mokkanahan säänkestäviin kumipohjiin. Vankka kumipohja pitää jalat kuivina, italialainen mokkanahka päällisosan hengittävänä. Jalkineet on valmistettu Suomessa ja materiaalit tuotettu Euroopassa.

– Explorer -malliamme saa Suomesta, mutta yhteistyökenkää myydään vain Engineered Garmentsin New Yorkin ja Tokion liikkeissä. Yhteistyömallisto on pian saatavilla myös kahdella jälleenmyyjällä, Kööpenhaminan Norse Storessa sekä Peggs & son -liikkeessä Englannin Brightonissa.
⠀⠀

malliston kampanjakuvia

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Teksti Ida Rantala Kuvat Tarvas x Engineered Garments

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.