Posti on myöntänyt vuoden 2019 taidepalkinnon vaatesuunnittelija Mert Otsamolle. Otsamon suunnittelemia iltapukuja nähdään postimerkeissä syyskuussa.


Muotiluomuksilla saa pian piristettyä myös perinteistä kirjelähetystä, kun Mert Otsamon veistoksellisilla iltapuvuilla kuvitetut postimerkit saapuvat myyntiin huomenna 11. syyskuuta.

Merkkien julkaisu liittyy Postin taidepalkintoon, joka Otsamolle myönnettiin maaliskuussa. Palkintoon kuului myös 10 000 euron rahasumma. Taidepalkinnolla Posti pyrkii kasvattamaan postimerkkien arvostusta ja etsimään niille uusia tekijöitä. Postimerkeissä ja uusissa kirjekuoreissa nähdään Otsamon suunnittelemien iltapukujen luonnospiirroksia. Merkkien taiteellisesta suunnittelusta vastaa Paula Salviander.

– Tämä on uskomattoman iso kunnia. Projekti lähti liikkeelle, kun Posti pyysi minulta ensin portfoliota. He halusivat tavata, mutta uskottelivat, että kyseessä on työasia. Myöhemmin paljastui, että kyseessä onkin taidepalkinto. En ollut maalannut akvarelleilla vuosiin, mutta sitä kautta syntyivät iltapukuaiheiset luonnoskuvat, Mert Otsamo kertoo.

Otsamo on vasta 29-vuotias, mutta hänet tunnetaan pitkän linjan muotisuunnittelijana, joka on tehnyt lukuisia pukuja itsenäisyyspäivän vastaanotolle, gaaloihin ja esiintymislavoille. Tänä syksynä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Otsamo teki ensimmäisen mallistonsa osallistuessaan Muodin Huipulle -ohjelmaan.

– Huomenna 11. syyskuuta julkaistaan myös uusi mallistoni, jossa on luvassa postimerkkien kanssa yhtenäinen väripaletti ja metallinhohto. Uuden malliston myynti perustuu lookbook -kuvien kautta toteutettavaan ennakkomyyntiin. Kuvat tulevat nähtäville Pre-O-Porter -sivustolle. Taustalla on ajatus siitä, etten halua tehdä isoa varastoa, vaan minimoida vaatehävikin.

Mert Otsamon postimerkkeihin pääsee jo tutustumaan Postin sivuilla.


Teksti Ida Rantala Kuvat Posti

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.