Hálo avasi lippulaivamyymälän Leville

Suomalaisen naistenvaatemerkki Hálon usko kivijalkamyymälöihin ei horju. Vaikka Lapin turistisesonki on koronan takia epävarma, Hálon perustajat Marta Valtovirta ja Jukka Puljujärvi avasivat Levillä lippulaivamyymälänsä ovet tällä viikolla.

– Alusta asti oli selvää, että kittiläläisenä yrityksenä haluamme lippulaivamyymälämme Leville. Merkkimme sydän on Lapissa, ja lippulaivamyymälän sijoittaminen tänne oli ainoa vaihtoehto, sanoo Hálon suunnittelija Jukka Puljujärvi tiedotteessa.

Uudessa myymälässä on näyttävät lasiseinät, lasinen katto ja puinen runko. Sen on suunnitellut kotimainen rakennusliike Olokoto.

Valtovirta ja Puljujärvi luottavat turismin palaavan Leville. Lippulaivamyymälän suunnittelu rakennuslupineen vei kolme vuotta – eli työ alkoi kauan ennen koronaa. Yrittäjäkaksikko toivoo, että uusi myymälä houkuttelee kävijöitä myös lähellä Leviä sijaitsevaan Reidar Särestöniemen museoon. Hálolla on yksinoikeus käyttää kittiläläisen kuuluisan taiteilijan teoksia vaatemallistoissaan.

Myös Hálon toinen liike Helsingin Kämp Galleriassa jatkaa toimintaansa.


Tunnetut muotiyritykset Pride -viikon tukijoukoissa

Zalando ja Marimekko ovat parhaillaan käynnissä olevan Helsinki Pride -viikon yhteistyökumppaneita Suomessa.

Priden pääyhteistyökumppani Zalando avasi Senaatintorin kupeeseen Vapauden vaatekaappi -nimisen tapahtuma- ja kohtaamispaikan. Viikon mittaan siellä on järjestetty muun muassa pienimuotoisia konsertteja sekä muotinäytös, jota saattoi seurata etäyhteydellä Instagramin välityksellä. Pride-viikon aikana Vapauden vaatekaapissa ajatuksiaan olemisen vapaudesta ovat jakaneet myös sateenkaariyhteisön suomalaiset esikuvat Tuure Boelius, Kelet, Kevin Koho ja Pehmee.

Myös Priden tukijoihin kuuluvan Marimekon Aleksinkulman myymälän näyteikkunassa on tämän viikon ajan esillä maskuliinisuuteen ja sen lieveilmiöihin pureutuva installaatio, jonka ovat toteuttaneet nuoret taiteilijat Aro Mielonen ja Viljami Nissi.

Marimekko on ollut Helsinki Priden virallinen kumppani vuodesta 2018 lähtien. Tänä vuonna se myy sateenkaarenväreillä kirjailtua Notko-laukkua sekä Tasaraita-paitaa. Myyntituotoista osa lahjoitetaan Helsinki Pridelle.


Uhana tarjoaa vaatteitaan vuokralle

Vaatteiden vuokrauksen suosio kasvaa. Aiemmin tänä vuonna Samuji lanseerasi vuokrauspalvelun, ja elokuussa Helsingin Viiskulmassa ovensa avasi uusi vaatevuokraamo Ateljé.

Nyt vaatteitaan tarjoaa vuokralle myös muotimerkki Uhana. Uhana Dreams -nimisellä vuokrauspalvelulla yritys toivoo tyydyttävänsä kuluttajien vaihtelunhalua ja ratkaisevansa ongelman erityisesti juhlapukeutumisen kertakäyttöisyydestä. Juhlavaatteiden lisäksi vuokrattavana on Uhanan aiempien mallistojen tuotteita sekä muutamia, vain vuokrauspalvelua varten suunniteltuja vaatteita.

Vuokrausta varten Uhana on pystyttänyt erillisen verkkokaupan. Vaatteiden vuokraushinnat vaihtelevat 19 eurosta 69 euroon, ja palvelu sisältää tuotteiden pesun, huollon ja toimitusmaksut Suomessa. Tuotteiden vuokra-aika on kaksi viikkoa.


Reimalta uusia myymälöitä

Lastenvaatevalmistaja Reima on avannut uudet myymälät Helsinkiin kauppakeskus Forumiin sekä Liettuan Vilnaan. Kolmatta myymäläavausta Reima suunnittelee Kiinan Shanghaihin, johon avautuu uusi Reima-myymälä loppuvuodesta.

Reiman myyntijohtaja Hanne Leino kertoo, että Reiman myynnistä jo noin puolet tulee verkkokaupasta, joka toimii 40 maassa. Silti yritys pitää kivijalkamyymälöitä tärkeinä. Uusissa liikkeissä kengät ovat näkyvästi esillä, sillä ne ovat kasvava tuoteryhmä Reiman valikoimassa.

Reimalla on 48 omaa myymälää kuudessa maassa ja 18 franchise -myymälää Venäjällä ja Liettuassa. Reiman liikevaihdosta yli 85 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta.


Fashion Finlandin Sami Sykkö tanssii tähtien kanssa jälleen sunnuntaina

Meille fafilaisille yksi tuttuakin tutumpi kasvo tanssii kilpaa syksyn suosituimmassa viihdeohjelmassa. Kolmastoista Tanssii Tähtien Kanssa -kausi alkoi viime viikolla, ja kilpailijoiden joukossa on myös Fashion Finlandin liiketoimintajohtaja Sami Sykkö.

Sykkö ja hänen tanssinopettajansa Ansku Bergström esittivät kauden ensimmäisessä livelähetyksessä viime sunnuntaina hitaan valssin Adelen hittikappaleen tahtiin. Lähes 1,5 miljoonaa suomalaista katsoi lähetystä.

– Viime viikon valssi oli hidas, mutta tällä viikolla meikäläisen jaloista otetaan kaikki tehot irti, kun vuorossa on jive, yksi nopeimmista latinalaisista tansseista. Siinä on paljon potkuja ja pomppuja. Harjoituksissa haastava ja hauska koreografia on välillä onnistunut, välillä ei. Sunnuntai-iltana kaiken olisi parasta mennä ihan nappiin, jotta tuomarit tykkäisivät ja yleisö äänestäisi meitä, Sykkö sanoo ja nauraa.

Samia ja Anskua voi äänestää lähettämällä tekstiviesti 9 numeroon 17225, soittamalla numeroon 0700 79 009 tai äänestämällä verkossa osoitteessa mtv.fi/aanesta.


Teksti Ida Rantala Kuvat Hálo, Zalando, Uhana, Reima, MTV3

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.