Ranskalaisen luksusbrändi Louis Vuittonin ja japanilaisen nykytaiteilija Yayoi Kusaman yhteistyömallisto on jo toinen laatuaan.

Yayoi Kusama alkoi maalata pilkkuja ollessaan kymmenvuotias. Nyt täplistään tunnetun 93-vuotiaan japanilaisen nykytaiteilijan värikästä kädenjälkeä saa ihailla ranskalaisen luksusmerkin tuotteissa. 

Louis Vuittonin ja Yayoi Kusaman yhteistyömallisto on jo toinen laatuaan. Ensimmäinen yhteinen mallisto lanseerattiin kymmenen vuotta sitten, vuonna 2012. Muoti vetää taiteilijaa puoleensa, sillä hän on tehnyt yhteistöitä myös Issey Miyaken ja Marc Jacobsin muotitalojen kanssa.

Louis Vuittonilla on pitkä historia taiteilijoiden kanssa työskentelystä. Se ulottuu lähes vuosisadan taa, jolloin perustajan pojanpoika Gaston-Louis Vuitton alkoi tilata taiteilijoita suunnittelemaan merkin liikkeiden näyteikkunoita. 

Kusaman värikkäiden töiden takaa löytyy tummia sävyjä: psykedeelisiksikin tulkitut teokset heijastelevat taiteilijan läpi elämän jatkuneita pyykkisiä ongelmia. Kusama on kertomansa mukaan kärsinyt lapsesta saakka muun muassa näkö- ja kuulohallusinaatioista. Taiteilijan koti on sijainnut mielisairaalassa jo vuosikymmenien ajan – mutta se ei suinkaan ole ollut este taiteen tekemiselle, päinvastoin.

Pilkullinen Louis Vuitton x Yayoi Kusama -uutuusmallisto pitää sisällään naisten ja miesten muotia, kenkiä sekä asusteita – ja myös muutama brändin parfyymeista on saanut yhteistyön seurauksena täpliä ylleen.

Malliston ensimmäinen osa julkaistiin tammikuun alussa. Toinen osa saapuu Louis Vuittonin myymälöihin maaliskuun lopussa.

KuvaLouis Vuitton

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.