Erika Vikman on monilahjakkuus. Hän on laulaja, tv-tähti, esiintyjä – ja nyt myös vaatesuunnittelija.

Kun uuden suomalaisen vaatemerkki REVOELin perustajat Elisa Karvonen ja Anna Jokinen miettivät viime syksynä, kuka olisi sopiva keulakuva heidän yritykselleen, ykkösvaihtoehdoksi nousi Erika Vikman.

– Mietittiin, että siinä olisi sopivan energinen nainen edustamaan meitä. Otettiin yhteyttä Erikan manageriin ja kysyttiin, voisiko Erikalle lähettää muutamia meidän malliston vaatteita, kertoo Karvonen.

Mutta managerilla oli parempi idea: valmiita vaatteita ei tarvittu, mutta isompi yhteistyö saattaisi kiinnostaa. Idea myytiin Erikalle – ja pian hän oli jo REVOELin tiloissa Helsingin Lauttasaaressa suunnittelemassa vaatemuotia. 

– Tehtiin neljän tuotteen yhteistyömallisto, jonka pohjana olivat aiempien vaatteidemme kaavat. Haluttiin tehdä massasta erottuvaa muotia, ja Erika toivoi mallistoon kirkkaita värejä.Työnjako oli selvä: Vikman ideoi, Karvonen ja Jokinen suunnittelivat ja toteuttivat.

Mallistoon kuuluu uima-asu, toppi, biker-shortsit ja hame, ja tuotteiden hinnat vaihtelevat 70–200 euron välillä. Karvonen ja Jokinen ovat valmistaneet kaikki vaatteet käsityönä Lauttasaaren studiollaan merestä kerätystä muoviroskasta, joka on jalostettu kierrätysmateriaaleiksi. 

REVOEL x Erika Vikman -vaatemallisto tulee myyntiin REVOELin verkkokauppaan 14. toukokuuta. Kutakin tuotetta on tehty muutaman kymmenen kappaleen erä.

– Jos kysyntää on, kesäksi on mahdollisesti tulossa muitakin jälleenmyyntipaikkoja eri puolille Suomea.

Kuvat Juuso Santala

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Ida Rantala | ida.rantala@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen@fafi.fi


Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.