Marimekko saa uuden luovan johtajan. Tanskalainen Rebekka Bay siirtyy Marimekon johtoon Uniqlon globaalin luovan johtajan pestistä.


Marimekko vahvistaa – ja kansainvälistää – johtoaan. Yhtiön uusi luova johtaja on tanskalainen Rebekka Bay. Bay aloittaa uudessa tehtävässään luovana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä ensimmäinen syyskuuta. Aiemmin Bay on toiminut Marimekon hallituksessa, mutta on nimityksen myötä luopunut sen jäsenyydestä. 

Bay on tehnyt pitkän uran maailmalla. Hän aloitti vuonna 2006 Lontoossa H&M:n omistaman COS-brändin taiteellisena johtajana. Seuraavaksi hän siirtyi Bruuns Bazaarille Kööpenhaminaan ja sieltä Gapille New Yorkiin. Marimekolle hän siirtyy Uniqlon luovan johtajan tehtävästä.

Marimekko on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko kertoo, että Marimekko on uudistanut ja kehittänyt mallistojaan puhuttelemaan yhä  globaalimpaa asiakaskuntaa.

– Rebekka tulee tukemaan luovaa yhteisöämme mallistojemme kehittämisessä vieläkin kiinnostavimmiksi laajemmalle globaalille asiakaskunnalle muun muassa lisäämällä entisestään vastuullisia toimintatapoja ja vahvistamalla Marimekon asemaa iloa tuottavana, ajattomana ja globaalina lifestyle-brändinä, Alahuhta-Kasko sanoo.

Satu Maaranen jatkaa Marimekon vaatetuksen, laukkujen ja asusteiden pääsuunnittelijana ja Minna Kemell-Kutvonen kuviosuunnittelusta ja kodintuotteista vastaavana design- ja tuotekehitysjohtajana.

Kuva Marimekko

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.