Loppuvuodesta ovensa avaava Helsinki Outlet -ostoskylähanke etenee aikataulussa. Outlet-kylään odotetaan kahta miljoonaa kävijää vuodessa.

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen outlet-kylä Helsinki Outlet avataan marraskuussa 2019. Rakennustyöt etenevät suunnitelmien mukaisesti ja tilat vapautuvat vuokralaisille kesäkuun aikana. Hankkeen vetäjä, norjalainen Fortus AS tavoittelee Helsinki Outlet -kylään kahta miljoonaa kävijää vuodessa. 

– Hanke edistyy hyvää tahtia ja ensimmäiset brändit pääsevät pian valmistelemaan liikkeitään. Vähittäiskaupan näkymät ovat tällä hetkellä haastavat, mutta outlet-kylät kukoistavat sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, kertoo hankejohtaja Ådne Søndrål.

Outlet-kylä avataan Helsingin ja Vantaan rajalle, Lahden moottoritien ja Kehä III:n risteykseen. Kylään tulee 40 muoti- ja lifestyle-liikettä, kuten Hugo Boss, GANT, Marimekko, Tiger of Sweden, Guess, Lexington, ECCO, Rukka, Vallila, Calvin Klein, Samsonite, Luhta, Peak Performance, Björn Borg, Tommy Hilfiger, Pomar, Turo, Jack & Jones ja Timberland. 

– Olen tyytyväinen brändiportfolioon, jonka saimme kasaan. Tavoite oli saada mukaan relevantteja merkkejä ja se on toteutunut. Helsinki on ollut Euroopan ainoita suuria kaupunkeja, josta on puuttunut outlet-kylä. Nyt on oikea aika tulla tänne.

Outlet-kylään avataan myös ravintolat Pizza Hut ja Wok Wok, kahvila Espresso House sekä lasten seikkailupuisto HopLop. Liiketiloista on vuokrattu lähes 90 prosenttia. Søndrål uskoo vakaasti uuden vähittäiskauppakonseptin menestyvän pääkaupunkiseudulla.

– Outletit ovat päivämatkakohteita, joissa ihmiset viihtyvät helposti puolikin päivää. Järjestämme bussikuljetuksen turisteille lentokentältä, mikä mahdollistaa myös matkailijoiden lyhyet piipahdukset välilaskujen aikana.

Outlet-kylän koko tulee olemaan arviolta 15 000 neliömetriä. Fortus AS:n luotsaama hanke maksaa kokonaisuudessaan noin 50 miljoonaa euroa. Tähän mennessä hanke on työllistänyt 200 henkilöä.

Teksti Ida Rantala Kuva Helsinki Outlet havainne

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *