Kansainvälinen Hyèresin muoti- ja valokuvafestivaali järjestettiin viikonloppuna Ranskan Rivieralla 37. kertaa. Pääpalkinnon ja yleisöpalkinnon sai suomalainen Jenny Hytönen unisex-mallistollaan, Sini Saavala palkittiin materiaalikategoriassa.

Viikonloppuna järjestetty Hyèresin muoti- ja valokuvafestivaali toi voittoja kotiin, kun suomalaissuunnittelijat Jenny Hytönen ja Sini Saavala voittivat viidestä jaetusta muotipalkinnosta kolme.

Hytönen voitti sekä pääpalkinnon että Public Prize -yleisöpalkinnon Untitled-nimisellä unisex-mallistollaan, jossa yhdistyi kaksi ääripäätä: herkät, läpinäkyvät neulehameet ja kristalleilla käsin kirjaillut mekot sekä BDSM-vaikutteiset nahka-asut ruuveineen, nastoineen ja pultteineen.

Toinen kisassa menestynyt suomalaissuunnittelija oli Sini Saavala, jonka Unwearable-kokoelma oli tehty 90-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Omaperäiset materiaalivalinnat, kuten hien polttamat puuvilla-aluspaidat ja kuukautistahraiset ​​​​vintage-alusvaatteet, toivat Saavalalle L’Atelier des Matières -palkinnon.

Uutta suomalaisten menestys kovatasoisessa muotialan kilpailussa ei ole. Aiemmin palkituista suomalaisista esimerkiksi Satu Maaranen vastaa nykyisin Marimekon vaatepuolen suunnittelusta. Maaranen voitti Hyèresin pääpalkinnon vuonna 2013.

Sini Saavala voitti omintakeisista materiaaleista valmistetulla Unwearable-mallistollaan L’Atelier des Matières -palkinnon.

Kolmipäiväinen muotifestivaali on voittajille ponnahduslauta ja mahdollisuus kansainväliseen menestykseen. Näkyvyys on taattu erityisesti tänä vuonna, kun festivaalin yhteistyökumppani Instagram on luvannut tarjota kilpailun voittajille mentorointia omalla alustallaan ja muissa Metan sovelluksissa.

Lisäksi Hytönen palkittiin kahdella 20 000 euron suuruisella apurahalla sekä mahdollisuudella suunnitella kapselimallisto valmisvaatemerkki ICICLElle ja Galeries Lafayette -tavaratalolle.

25-vuotias Hytönen viimeistelee Aalto-yliopistossa maisterinopintojaan ja työskentelee Pariisissa neulesuunnittelijana belgialaiselle Olivier Theyskensille.

Lähteenä on käytetty Voguen artikkelia.

Kuvat Arnel Ian Dela Gente / Hyères International Festival for Fashion Photography and Accessories

Fashion Finlandin toimitus
Päätoimittaja Sami Sykkö | sami.sykko@fafi.fi
Sisältöpäällikkö Johanna Rämö | johanna.ramo@fafi.fi
Sisällöntuottaja Rebekka Silvennoinen | rebekka.silvennoinen
@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.