Fashion in Helsinki esittelee suurelle yleisölle ja ammattilaisille suomalaista luovuutta. Tapahtuma houkuttelee Helsinkiin laajan joukon kansainvälistä mediaa ja ostajia.

Fashion in Helsinki on muovannut Helsingistä eurooppalaisen muotikaupungin. Tapahtuma tunnetaan maailmalla näyteikkunana suomalaiseen muotisuunnitteluun ja erityisesti nousevien suunnittelijakykyjen työhön.

Vuonna 2024 Fashion in Helsinki järjestetään 28.5.–2.6. ja tapahtumia on ympäri kaupunkia.

”Fashion in Helsinki esittelee suomalaista luovuutta ja alan nousevia nimiä”, sanoo Juni Communicationin viestintäjohtaja Martta Louekari.

”Tapahtuma kiinnostaa laajasti kansainvälistä mediaa ja ostajia, mutta sähköistää myös paikallisen yhteisön. Suomalaisen muodin edistämisen ohella pääsemme näyttämään kansainvälisille vieraille, että Helsinki on elävä luovan toiminnan keskus, josta nousee uusia kiinnostavia tekijöitä”, Louekari jatkaa.

Fashion in Helsingin päätapahtumat alkavat keskiviikkona 29. toukokuuta kuratoidulla muotinäytöksellä nimeltä ”Fashion in Helsinki Runway Show”, jossa mallistojaan esittelevät Hedvig, Jenny Hytönen, Sofia Ilmonen, Rolf Ekroth ja VAIN.

Rolf Ekroth on myös mukana keskiviikkoillan näytöksessä..

Torstai-iltana 30.5 järjestetään maineikas Aalto-yliopiston Näytös 24, jonka yhteydessä on myös ensimmäistä kertaa Näyttely 24.

Perjantai-illan huipentaa ensimmäistä kertaa järjestettävä Finnish Fashion Awards -palkintogaala, joka toteutetaan Juni Communicationin ja Fashion Finlandin yhteistyönä. Voit lukea palkintokategorioista, ehdokkaista ja kansainvälisestä tuomaristosta lisää täältä.

Viikon aikana järjestetään erityisesti kansainväliselle medialle ja ammattilaisyleisölle useita showroom- ja yritysvierailuja. Ostajista Helsinkiin saapuu muun muassa ranskalaisen tavaratalo Le Bon Marchén pääostaja ja mediastta esimerkiksi Forbes ja Vogue Scandinavia.

”Fashion in Helsingin tarjonta on kaikilla mittareilla todella monipuolinen. Se kuvastaa suomalaisen muotialan moninaisuutta ja markkinoi Helsinkiä pohjoismaisena luovuuden pääkaupunkina”, kommentoi Juni Communicationsin toimitusjohtaja Miia Koski.

Kiinnostavia nostoja viikon ohjelmasta ovat myös pop up -myymälät. Kuuminta uutta suomalaista muotia on nyt helppo ostaa Helsingistä.

Fashion Community Helsinki avaa kaupan ja gallerian osoitteessa Hämeentie 72 D, Helsinki. Myymälä on avoinna seuraavasti: pe 31.5. klo 18-22, la 1.6. klo 11-17 ja su 2.6. klo 12-16.

Pohjoisespalla avautuu myös suomalaisen muodin pop up -kauppa lauantaiksi ja sunnuntaiksi Hi Shinen tiloihin osoitteeseen Pohjoisesplanadi 25.

Claudia Cifun, Hi Shinen ja Fashion in Helsingin kuratoimassa valikoimassa kaupan on tuotteita muun muassa seuraavilta yrityksiltä: Aida Impact, Ask Scandinavia, Borse e Cose, Hagelstam, Hedvig, Karo Koru, Latimmier, ONAR ja VAIN.

Koko Fashion in Helsingin ohjelma löytyy täältä.

Fashion in Helsinki -muotiviikon järjestää Juni Communication yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Tapahtumaa tukevat Helsinki Partners, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoministeriö.

Teksti Jani Niipola
Kuvat Latimmier, Rofl Ekroth

Uutisvinkki tai juttuidea? Ota yhteyttä Fashion Finlandin toimitukseen
Päätoimittaja Jani Niipola | jani.niipola@fafi.fi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.