Muotikauppa on kansainvälistä, ja kilpailu kuluttajista kovaa. Siksi myös muodin myyntityö vaatii entistä enemmän. Muodin myyjänä sinun täytyy tuntea mallistot, brändit, trendit ja päästä jyvälle asiakkaiden mieltymyksistä. Mutta sen lisäksi täytyy tietää, miten palvelumuotoilua tehdään muotikaupassa ja kuinka sosiaalinen media valjastetaan kauppaa vauhdittavaksi myyntikanavaksi. Miten ja miksi muotia markkinoidaan, ja millaisista palikoista asiakaskokemus rakentuu.

Fashion Finland ja koulutuskeskus Careeria kouluttavat yhteistyössä muodin myyntispesialisteja. Koulutus on osa liiketoiminnan perustutkintoa ja se alkaa tammikuussa 2021.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Sinulle, jolla on jo kokemusta muodin myyntityöstä ja asiakaspalvelusta, ja haluat nyt vahvistaa ammattitaitoasi. Haluat oppia ymmärtämään tulevaisuuden muotikauppaa ja muodin myynnin uusimpia trendejä aikana, jolloin kaupankäynti on entistä monikanavaisempaa ja kansainvälisempää. Haluat saada uusia työkaluja myyntityösi kehittämiseksi, ja antaa asiakkaille entistäkin upeampia elämyksiä myymälässä ja verkossa. Haluat työskennellä monipuolisesti muodin myynnin ja markkinoinnin tehtävissä, pidät haasteista ja innostut uuden oppimisesta. 

Mitä koulutus sisältää?

Fashion Finlandin ja Careerian järjestämä koulutus koostuu teoriaopinnoista, webinaareista, oppimiestehtävistä sekä käytännönläheisistä lähiopetuspäivistä. Suurin osa opinnoista on työssäoppimista omalla työpaikalla, joka voi olla esimerkiksi vaateliike tai muu muotikauppaa tekevä yritys. Opinnot voi suorittaa myös omaehtoisina opintoina, jolloin sinulla pitää olla työssäoppimispaikka.

Koulutuksen aikana suoritetaan kolme tutkinnon osaa, jotka antavat opiskelijalle kattavaa lisäosaamista muodin myynnin, stailauksen, markkinoinnin ja palvelumuotoilun kehittämiseen.

  • muodin myynti 30 osp 
  • muodin markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp
  • muotikaupan palvelumuotoilu 15 osp  


Koulutuksessa ei järjestetä tenttejä, vaan osaamista mitataan tehtävillä ja arvioitavilla näyttökokeilla. Careeria tukee opiskelijoiden oppimista tekemällä jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisen oppimissuunnitelman. Siinä kartoitetaan muun muassa omat oppimistavoitteet ja laaditaan aikataulu työssäoppiselle.

Tutkinnon perusteista pääset lukemaan lisää täältä.


Milloin koulutus järjestetään?

Koulutus alkaa tammikuussa 2021 ja päättyy opiskelijan oman aikataulun mukaan joko kesällä tai syksyllä 2021. Koulutuksen peruspilarina ovat luentowebinaarit, jotka järjestetään noin kolmen viikon välein. Lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi lähiopetuspäivää pääkaupunkiseudulla.

Mitä koulutus maksaa?

Koulutus on sinulle maksutonta. Lähipäivistä mahdollisesti syntyvät matka-, ruokailu- ja majoituskulut jokainen opiskelija kustantaa itse.


Miten koulutukseen haetaan?

Hae koulutukseen tästä. Careeria on hakijoihin yhteydessä viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Opiskelijat valitaan koulutukseen hakemuskirjeiden, haastatteluiden ja mahdollisten soveltuvuuskokeiden perusteella.

Haku on päättynyt.

Lue lisää opiskelusta Careeriassa täältä.


Kuva Leena Aro

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.