Murroksesta menestykseen
-Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukenaMuotikauppa digitalisoituu, kansainvälistyy ja muuttaa vauhdilla muotoaan. Samalla muotikauppiailta vaaditaan yhä monipuolisempaa osaamista ja uudenlaista tietotaitoa.

Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelu auttoi pysymään mukana tässä muutoksessa. Muotikauppiaille täysin maksuton toiminta käynnistyi joulukuussa 2021, ja mukaan sai ilmoittautua läpi koko kaksivuotisen hankkeen ajan. Nyt neuvontapalvelu on tullut päätökseensä. Elokuusta 2023 alkaen palvelut jatkuvat osana Fashion Finlandin toimintaa ja hankkeen aikana tuotetut materiaalit sekä tallenteet ovat kaikkien saatavilla.  

Neuvontapalvelu toi muotikauppiaiden käyttöön kattavat ja konkreettiset tietopaketit, oppaat ja vinkit alan ajankohtaisiin haasteisiin liittyen. Lisäksi alan kokeneet asiantuntijat tarjosivat henkilökohtaista neuvontaa muotikauppiaille näiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Neuvontapalvelua käyttävät kauppiaat saivat konkreettisia työkaluja yritystensä liiketoiminnan kehittämiseksi ja digitaalisen kaupankäynnin kasvattamiseksi. Neuvontapalvelu auttoi muotikauppiaita myös muun muassa kansainvälistymiseen, brändäykseen, rahoitukseen, vientiin ja vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa. Kauppiailla oli mahdollisuus hyödyntää yhtä tai useita eri palveluita omien tarpeidensa mukaan.

Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelua tarjottiin kahden vuoden ajan Etelä-Suomen alueella toimiville muotikauppiaille. Kaikki olivat tervetulleita mukaan, yrityksen koolla ei ollut väliä! Neuvontapalvelun käyttö oli hankkeen kelpoisuuskriteerit täyttäville yrityksille täysin maksutonta.

Tarvitsetko apua yritystoimintasi kehittämiseen?Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos –neuvontapalvelua kehitetään Murroksesta menestykseen – Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukena –hankkeessa. Hanketta tukee Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Lisätietoa hankkeesta löydät RR-tietopalvelusta.