MUOTI­KAUPAN MUODON­MUUTOS
neuvonta­palveluMuotikauppa digitalisoituu, kansainvälistyy ja muuttaa vauhdilla muotoaan. Samalla muotikauppiailta vaaditaan yhä monipuolisempaa osaamista ja uudenlaista tietotaitoa.

Tässä suomalaisia muotikauppiaita auttaa Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos -hanke. Hanke käynnistyy joulukuussa 2021 ja tuo muotikauppiaiden käyttöön kattavat ja maksuttomat neuvontapalvelut, jotka antavat alan kauppiaille konkreettisia työkaluja yritystensä liiketoiminnan kehittämiseksi ja digitaalisen kaupankäynnin kasvattamiseksi. Hanke auttaa muotikauppiaita myös muun muassa kansainvälistymiseen, brändäykseen, rahoitukseen, vientiin ja vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa.

Neuvontapalvelut sisältävät muotikaupan asiantuntijoiden laatimia ladattavia aineistoja, havainnollistavia opetusvideoita sekä henkilökohtaista neuvontaa. Kauppias voi hyödyntää useita eri palveluita omien tarpeidensa mukaan. Neuvontapalveluiden piiriin voi hakeutua tästä hanke-esitteestä löytyvästä ilmoittautumislinkistä.

Muotikaupan muodonmuutos -hanke kestää kaksi vuotta ja palvelee Etelä-Suomen alueella toimivia muotikauppoja – pieniä ja suuria, kaikki ovat tervetulleita mukaan. Hankkeen neuvontapalvelut ovat hankkeen kelpoisuuskriteerit täyttäville yrityksille maksuttomat.

Fashion Finlandin hanketta tukevat Hämeen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi ilmoittautua neuvontapalveluun?


Voit ilmoittautua maksuttomaan Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalveluun, jos sinulla on Y-tunnus, teet muotikauppaa Etelä-Suomen alueella ja yrityksesi on verovelaton. Yrityksesi koolla, kasvutavoitteilla tai henkilöstömäärällä ei ole merkitystä – kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Etelä-Suomeksi lasketaan seuraavat maakunnat, seutukunnat ja kunnat.

Maakunnat: Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa ja Kymenlaakso.

Seutukunnat: Forssan, Hämeenlinnan, Helsingin, Imatran, Kotkan-Haminan, Kouvolan, Lahden, Lappeenrannan, Loviisan, Porvoon, ja Raaseporin seutukunnat.

Kunnat: Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Heinola, Helsinki, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Inkoo, Janakkala, Jokioinen, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lemi, Lohja, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Pyhtää, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Sipoo, Sysmä, Siuntio, Taipalsaari, Tammela, Vantaa, Tuusula, Vihti, Virolahti ja Ypäjä.

Voinko käyttää useampaa kuin yhtä neuvontapalvelua?


Kyllä, yhdellä ilmoittautumisella kauppias pääsee hyödyntämään useita eri neuvontapalveluita omien tarpeidensa mukaan.

Kuinka neuvontapalvelu käytännössä toimii?


Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelu lanseerataan joulukuussa 2021 ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostitse lisätietoa, alkukartoituskyselyn sekä tunnukset sisäänkirjautumiseksi. Neuvontapalvelut toimivat omalla sivustolla, johon kirjaudutaan erillisillä tunnuksilla. Tältä sivustolta pääset lataamaan muotikaupan asiantuntijoiden laatimia aineistoja, katsomaan havainnollistavia opetusvideoita ja voit pyytää matalalla kysnnyksellä myös henkilökohtaista neuvontaa oman yrityksesi tarpeisiin. Neuvontapalvelu on avoinna kaksi vuotta ja tänä aikana palveluiden sisällöt ja materiaalit päivittyvät. Siksi kauppiaan on suositeltavaa kirjautua palveluun esimerkiksi kuukauden välein, jotta hän pysyy ajantasalla uusista sisällöistä ja saa kattavinta mahdollista apua oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Miksi hanke ei palvele koko Suomea?


Muotikaupan muodonmuutos -hanketta pilotoidaan vuosina 2021–2023 Etelä-Suomen alueella, jossa suurin osa suomalaisista muotikaupoista sijaitsee. Pilotin jälkeen neuvontapalvelut on tarkoitus laajentaa koko Suomeen.

Onko osallistuminen varmasti maksutonta?


Kyllä on. Fashion Finlandin hanketta tukevat Hämeen ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen neuvontapalvelut ovat hankkeen kelpoisuuskriteerit täyttäville yrityksille maksuttomat.

YhteystiedotLisätietoa Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos -hankkeesta löydät RR-tietopalvelusta. Hanke löytyy palvelusta nimellä Murroksesta menestykseen – Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukena.