Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on kuvake-1-900x225-1.png

Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos –neuvontapalvelua kehitetään Murroksesta menestykseen – Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukena –hankkeessa. Hanketta tukee Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Lisätietoa hankkeesta löydät RR-tietopalvelusta.
Murroksesta menestykseen
-Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukenaMuotikauppa digitalisoituu, kansainvälistyy ja muuttaa vauhdilla muotoaan. Samalla muotikauppiailta vaaditaan yhä monipuolisempaa osaamista ja uudenlaista tietotaitoa.

Muutoksen mukana pysymisessä auttaa Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelu. Muotikauppiaille täysin maksuton toiminta käynnistyi joulukuussa 2021, ja mukaan voi ilmoittautua läpi koko kaksivuotisen hankkeen ajan.

Neuvontapalvelu tuo muotikauppiaiden käyttöön kattavat ja konkreettiset tietopaketit, oppaat ja vinkit alan ajankohtaisiin haasteisiin liittyen. Lisäksi alan kokeneet asiantuntijat tarjoavat henkilökohtaista neuvontaa muotikauppiaille näiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Voit tutustua tarkemmin asiantuntijatiimiin täällä!

Neuvontapalvelua käyttävät kauppiaat saavat konkreettisia työkaluja yritystensä liiketoiminnan kehittämiseksi ja digitaalisen kaupankäynnin kasvattamiseksi. Neuvontapalvelu auttaa muotikauppiaita myös muun muassa kansainvälistymiseen, brändäykseen, rahoitukseen, vientiin ja vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa. Kauppias voi hyödyntää yhtä tai useita eri palveluita omien tarpeidensa mukaan.

Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelua tarjotaan kahden vuoden ajan Etelä-Suomen alueella toimiville muotikauppiaille. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, yrityksen koolla ei ole väliä! Neuvontapalvelun käyttö on hankkeen kelpoisuuskriteerit täyttäville yrityksille täysin maksutonta.Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos –neuvontapalvelua kehitetään Murroksesta menestykseen – Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukena –hankkeessa. Hanketta tukee Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Lisätietoa hankkeesta löydät RR-tietopalvelusta.

Jos olet saanut jo tunnukset neuvontapalveluun, voit kirjautua Muotikaupan muodonmuutos -sisältösivuille tästä »

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi ilmoittautua neuvontapalveluun?


Voit ilmoittautua maksuttomaan Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalveluun, jos sinulla on Y-tunnus, teet muotikauppaa Etelä-Suomen alueella ja yrityksesi on verovelaton. Yrityksesi koolla, kasvutavoitteilla tai henkilöstömäärällä ei ole merkitystä – kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Etelä-Suomeksi lasketaan seuraavat maakunnat, seutukunnat ja kunnat.

Maakunnat: Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa ja Kymenlaakso.

Seutukunnat: Forssan, Hämeenlinnan, Helsingin, Imatran, Kotkan-Haminan, Kouvolan, Lahden, Lappeenrannan, Loviisan, Porvoon, ja Raaseporin seutukunnat.

Kunnat: Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Heinola, Helsinki, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Inkoo, Janakkala, Jokioinen, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lemi, Lohja, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Raasepori, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Savitaipale, Sipoo, Siuntio, Sysmä, Taipalsaari, Tammela, Tuusula, Vantaa, Vihti, Virolahti ja Ypäjä.

Voinko käyttää useampaa kuin yhtä neuvontapalvelua?


Kyllä, yhdellä ilmoittautumisella kauppias pääsee hyödyntämään useita eri neuvontapalveluita omien tarpeidensa mukaan.

Kuinka neuvontapalvelu käytännössä toimii?


Muotikaupan muodonmuutos -neuvontapalvelu lanseerataan joulukuussa 2021 ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostitse lisätietoa, alkukartoituskyselyn sekä tunnukset sisäänkirjautumiseksi. Neuvontapalvelut toimivat omalla sivustolla, johon kirjaudutaan erillisillä tunnuksilla. Tältä sivustolta pääset lataamaan muotikaupan asiantuntijoiden laatimia aineistoja, katsomaan havainnollistavia opetusvideoita ja voit pyytää matalalla kynnyksellä myös henkilökohtaista neuvontaa oman yrityksesi tarpeisiin. Neuvontapalvelu on avoinna kaksi vuotta ja tänä aikana palveluiden sisällöt ja materiaalit päivittyvät. Siksi kauppiaan on suositeltavaa kirjautua palveluun esimerkiksi kuukauden välein, jotta hän pysyy ajantasalla uusista sisällöistä ja saa kattavinta mahdollista apua oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Miksi hanke ei palvele koko Suomea?


Muotikaupan muodonmuutos -hanketta pilotoidaan vuosina 2021–2023 Etelä-Suomen alueella, jossa suurin osa suomalaisista muotikaupoista sijaitsee. Pilotin jälkeen neuvontapalvelut on tarkoitus laajentaa koko Suomeen.

Onko osallistuminen varmasti maksutonta?


Kyllä on. Fashion Finlandin hanketta tukevat Hämeen ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen neuvontapalvelut ovat hankkeen kelpoisuuskriteerit täyttäville yrityksille maksuttomat.

Keitä olemme jo auttaneet?


Neuvontapalvelun piirissä on mukana yrityksiä eri kokoluokista vaihtelevilla tarpeilla, toiveilla ja tavoitteilla. Alta löydät kokemuksia palvelua käyttäviltä yrittäjiltä.

Tiina Kärkäs-Sund, Virkkukoukkunen: ”Tapaamiset neuvontapalvelun parissa ovat olleet kuin myrskylyhtyjä, jotka näyttävät tietä oikeaan suuntaan. Tapaamisista poikii aina jotain uutta. Olen ollut todella tyytyväinen apuun ja voin suositella muitakin hyppäämään mukaan!”

Ritva Falla, Kuusama: ”Olen saanut yrittäjänä silmiä avaavaa apua asioihin, joiden asiantuntija en itse ole.”

Ilona Voltti, Pioni+: ”Tämä on juuri sellainen palvelu, jota olen yrittäjänä kaivannut. Apu on ollut todella konkreettista ja asiat oikeasti etenevät neuvontapalvelun avulla.”

Melissä Kujanpää, Kasmere & Kukaco: ”Sain kullanarvoista apua esimerkiksi laskelmien tekemiseen. Voin vilpittömästi suositella palvelua muillekin alan toimijoille.” Lue tarkemmin, kuinka Muotikaupan muodonmuutos auttoi osaltaan brändien kehittämisessä täältä.

YhteystiedotLisätietoa Fashion Finlandin Muotikaupan muodonmuutos -hankkeesta löydät RR-tietopalvelusta. Hanke löytyy palvelusta nimellä Murroksesta menestykseen – Asiantuntijaverkosto muotikaupan transformaation tukena.