Anne Kallio-Lehtimäki on omistanut hämeenlinnalaisen Alusasuliike Siron 28 vuoden ajan. Nyt yrityksen toimitusjohtajuus on siirtynyt Jenna Juuriselle. Sukupolvenvaihdosta juhlistettiin ennen juhannusta.

Päätös Siron siirtymisestä eteenpäin perheen sisällä on syntynyt reilun vuoden aikana. Asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi muutosta toteutetaan harkitusti.

– Meillä on äitinä ja tyttärenä samanlainen maku – minä vain seuraan maailmaa nuorekkaammasta näkökulmasta. Olemme pitkään käyneet ostoilla yhdessä ja kertoneet kaikille, ettei äiti ole jäämässä heti kokonaan pois. Se luo varmasti pysyvyyttä ja luottamusta muutosvaiheeseen, Juurinen kuvailee.

– Teemme sukupolvenvaihdoksen kunnolla. Asiat siirretään vastuulleni yksi kerrallaan. En usko, että meille tulee keskinäisiä kiistoja, koska olen seurannut äidin tapaa tehdä asioita 20 vuotta, ja hän luottaa näkemykseeni.

Sirossa aiotaan kunnioittaa ja seurata perinteitä, joihin kuuluu rohkea uudistumisvalmius.

– Siro on aina tarjonnut laadukkaita naisten alusasuja ja erinomaista palvelua. Äiti piti tästä kiinni ostaessaan liikkeen lamavuosina 90-luvun alussa, joten profiilia ei olla laskemassa tänäkään päivänä, vaikka hintapaine on suuri. Äiti on myös aina ollut rohkea ja sanonut, ettei saa jäädä tuleen makaamaan. Pitää muistaa, että maailma ja ihmisten tarpeet muuttuvat.

Uusi toimitusjohtaja on valmis ottamaan Siron omakseen

Vaikka Juurinen työskenteli Sirossa jo yläasteikäisenä, kiinnostus yrityksen haltuunottoon kypsyi vasta työelämässä.

– Yrittäjyys on ollut minulle luonnollista. Hetki yrittäjänä henkilöstö- ja tapahtuma-alalla sekä 3,5 vuotta R-kioskikauppiaana opettivat paljon. Muilla aloilla kulunut aika kasvatti kiinnostusta alusasubisnekseen, joten lopulta nielin ylpeyteni ja kerroin haluavani jatkaa Sirossa.

– Tästä alasta on muodostunut intohimo. Olen kiinnostunut faktoista ja mitoista. Hienointa on, että tuotteemme eivät ole pelkästään kauniita tavaroita, vaan ne helpottavat naisten jokapäiväistä elämää. Jokainen tietää sen kamalan tunteen, kun päällä on huonosti istuva alusasu. Teemme hyvää kaiken ikäisille ihmisille.

Uusi toimitusjohtaja tuo mukanaan muutoksen jakelukanaviin.

– Paljon on muuttunut vuosien saatossa. Kirjanpitoa ei tehdä enää ruutupaperille ja liiketila on kasvanut kolminkertaiseksi. Nyt meillä on hyvät kassa- ja raportointijärjestelmät ja samalta taholta tulee myös uusi verkkokauppa loppuvuoden aikana. Tämä on tärkeä uudistus, koska en koe nykyisten verkkosivujemme enää palvelevan asiakkaita.

Siron valikoimaa uudistetaan jatkuvasti Juurisen preferenssien mukaisesti. Naisille myydään alusasujen lisäksi muun muassa ranta-, urheilu- ja yöasuja. Miehille löytyy aluspaitoja, -housuja ja sukkia.

– Meillä on niin laaja valikoima, että pystymme palvelemaan kaikkia ikäluokkia ja samalla tarjoamaan hauskaa ekstraa. Usein saamme kolme tai neljä sukupolvea samaan aikaan ostoksille. On hienoa, että naiset tuovat tyttärensä ostamaan ensiliivinsä meiltä. Tottumus, turvallinen ympäristö ja tuotteiden laatu saavat tytöt monesti palaamaan ostoksille.

Teksti Jenni Janatuinen Kuva Esko Leppäkorpi

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *